Ana SayfaEkonomiMastercard Selfie Çekerek Ödeme Sistemini Getiriyor

Mastercard Selfie Çekerek Ödeme Sistemini Getiriyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mastercard, müşterilerine yeni bir uygulama ile internet alışverişlerinde ödeme kolaylığı getiriyor. Artık müşteriler internetten alışveriş yaparken parmak izi ile veya selfie çekerek ödemelerini kolaylıkla yapabilecekler. 

Mastercard, yeni uygulaması ile kullanıcıların şifreleri hatırlamakla uğraşmamalarını ve ödemeleri kısa sürede zahmetsiz bir şekilde yapabilmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda kartların başkaları tarafından kullanılması ihtimalinin olmadığı selfie ve parmak izi uygulamasını getiriyor. İnternetten yapılan alışverişlerde kart numarası, son kullanma tarihi gibi bilgileri girmeden direk olarak Mastercard’ın yapacağı uygulamaya girerek selfie veya parmak izi ile bilgilerin otomatik olarak sisteme kaydedilmesi sağlanacak. Kısa sürede ödeme işlemi gerçekleştirilebilecek. Bu uygulamanın bilgisayarlarda, tabletlerde veya akıllı telefonlarda yer alması düşünülüyor. Uygulama ile birlikle kartların güvenliğinin artık daha yüksek seviyede olacağını ve ödemelerdeki güven problemlerinin aşılacağı düşünceleri hakim. Uygulama ilk olarak Amerika ve Kanada’da belirlenecek olan pilot alışverişlerde kullanılacak. Daha sonra Avrupa’nın bir çok ülkesinde kullanımına devam edilecek. Kısa sürede de tüm dünyaya yayılması bekleniyor.  

Mastercard Identity Check uygulamasını indiren kullanıcılar kendi fotoğraflarını selfie çekerek sisteme kayıt ettiriyorlar. Ayrıca parmak izlerini de tanıtabiliyorlar.  Ödeme işlemlerinde şifreyi unutmaları hiç mühim değil. Ödemeler için sadece selfie çekerek veya parmak izlerini okutmaları yeterli olacak. Sistemin daha güvenli bir hal alması için ilginç bir uygulama da getirilecek. Bu uygulama ile eski fotoğrafların kullanılmaması için ödeme yaparken çekilen selfilerde kameraya karşı göz kırpılması gerekli. Uygulama sayesinde olası durumlara karşı telefonların yerleri de anında tespit edilebilecek. Uygulamanın bir diğer avantajı da kullanıcıdan izinsiz yapılan alışverişlerde kullanıcı sorumlu tutulmuyor.   Mastercard sorumluluğu üzerine alıyor.  

Mastercard’ın güvenlik bölümü başkanı Ajay Bhalla yakında faaliyet gösterecek olan bu son teknoloji ile donatılmış oldukça güvenli olan uygulama hakkında şunları söyledi: ” Kullanıcılarımızın daha güvenli bir şekilde oldukça hızlı ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız son teknoloji ile donatılmış bu uygulama sayesinde güven riskinin sıfıra ineceğini düşünüyoruz.Önce Amerika ve Kanada’da bazı alışverişlerde pilot uygulama işlemlerini gerçekleştireceğiz. Kısa sürede Avrupa ve bütün dünyaya yayılacak bu uygulama. ” 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.