Ana SayfaKredilerFinansbank’tan Peşinatsız Konut Kredisi

Finansbank’tan Peşinatsız Konut Kredisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilindiği üzere konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kişiler satın almak istedikleri evin ancak yüzde 80’ine denk gelecek miktarda konut kredisi kullanabiliyorlar. Satın alınmak istenen konutun değerinin yüzde 20’si ise nakit olarak müşterinin elinde bulunması gerekmekte.

Finansbank nakit parası olmadan ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir kampanya geliştirdi. Banka peşinatsız % 100 Konut Kredisi ile hem sahip olduğunuz evi hem de satın alacağınız evi teminat göstererek yeni evinizin ekspertiz değerinin %100’ü değerinde kredi kullanma imkanı tanıyor.

Kampanya kapsamında sadece Türk Lirası cinsinden kredibilite kullandırılmaktadır. Konut kredisinde en uzun vade olarak 15 yıl (180 ay) belirlenmiştir. En kısa vade süresi ise 60 ay. Bu kampanya için Finansbank tarafından belirlenen faiz oranı müşterileri memnun edecek cinsten. 100.000 Türk Lirası kredi kullandığınızda 60 aydan 120 aya kadar vade sürecinde karşılaşacağınız faiz oranı sadece aylık 0,99. Kullanılacak kredi tutarı 150.000 Türk Lirasına yükseldiğinde ise faiz oranı 1,07 seviyesine yükseliyor. Bu veriler ışığında:

100.000 Türk Lirası konut kredisi kullandığınızda 120 ay süreyle aylık 1430 lira taksit ödemesi yapmanız gerekecektir.

150.000 Türk Lirası konut kredisini 120 ay vade ile çektiğinizde aylık 2225 Türk Lirası ödeme yapılması gerekecektir.

Finansbank konut kredisi kullandırımı sırasında binde 5 oranında kredi tahsis ücretini müşterilerinden tahsil etmektedir. Ayrıca satın alınacak ve ipoteğe verilecek konutların kredi süresi boyunca Dask (Deprem ve Doğal Afet Sigortası) primlerinin yaptırılması zorunludur ve müşteri yükümlülüğündedir. Kredi tahsisi sırasında her iki konut içinde ekspertiz ücreti ortaya çıkacaktır. Ortalama 600 Türk Lirası olan ekspertiz ücreti ve her bir konut için 170 Türk Lirası ipotek tesis ücreti karşılaşılacak diğer yükümlülüklerdir.

Konut kredisinin müşteri tarafından erken ödenerek kapatılmak istenmesi durumunda Finansbank tarafından bir miktar masraf tahsil edilmektedir. Şöyle ki; sabit faizli kredilerde kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödenmesi talep edildiğinde, kalan vade 36 ayı aşmıyorsa ödenen anapara tutarının %1’ini, 36 aydan fazla ise %2’sini geçmeyecek tutarda masraf banka tarafından tahsil edilir.

Bu hususlar dikkate alınarak avantajlı konut kredisinden faydalanmak isteyenler Finansbank şubeleriyle iletişime geçmelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.