Ana SayfaGündemEmeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Oldu!

Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılım sağladığı bir canlı yayın programında emeklileri sevindirecek bir haber verdi. Emekli maaşlarına zam yapılacağını duyuran Erdoğan, en düşük maaşın 7 bin 500 TL olacağını açıkladı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam davet edildiği canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında emeklileri sevindirecek bir haber veren Erdoğan, emekli maaşlarının artış göstereceğini duyurdu.

En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Olacak!

En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Olacak!
En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Olacak!

En düşük emekli maaşı için zam yapılmasının gündemde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bir çalışma yaptıklarını açıklanan rakamın da Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığıyla beraber belirlendiğini belirtti.

Düzenlemenin ardından minimum 5 bin 500 TL olan emekli maaşları 7 bin 500 TL’yi bulacak. Bu sayede emekli aylıklarına %36 zam yapılmış olacak.

Diğer yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği’ne bir ziyarette bulunarak Başkan Kazım Ergün ve dernek yönetimiyle görüşme gerçekleştirdi. Bakan bilgin görüşme sonrasında Kazım Ergün ile bir basın toplantısına katıldı ve en düşük emekli maaşını artıracak çeşitli modeller üzerinde çalıştıklarını aktardı. Ayrıca önerilerin en geç gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını da ekledi.

Emeklilerin Beklenti ve Talepleri Bakana İletildi

Dernek başkanı Ergün, emekli talep ve beklentilerinin yer aldığı 23 maddelik dosyayı Bakan Bilgin’e teslim etti. Dosyada, emeklilerin intibak probleminin çözümlenmesi, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması, bayram ikramiyesinin en düşük emekli maaşına endekslenmesi ve seyyanen zamlarla beraber emeklilere refah payı verilmesi gibi maddelerin yer aldığı belirtildi.

Katıldığı programda pek çok farklı konuya değinene Erdoğan, emeklilerle alakalı çalışmaları gerçekleştirdiklerini, çalışmaların iki bakanlıkla beraber ortak olarak yürütüldüğünü belirtti. Açıklama görevininse kendisine kaldığını, bu vesileyle güzel haberi vermek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı, yeni en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.