Ana SayfaGündemZamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emekli zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilerin içine su serpecek bir açıklamada bulundu.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’deki milyonlarca emekli için zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağı önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birçok emeklinin merak ettiği bu soruyu yanıtlayacak nitelikte bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin açıklamasında 2023 Nisan döneminden itibaren dosya bazında ödenen emekli maaşlarının 7 bin 500 TL olarak ödeneceğini ve 8,8 milyon emeklinin bu düzenlemeden faydalanacağını belirtti.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Banka Hesabına Yatacak?

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Banka Hesabına Yatacak?
Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Banka Hesabına Yatacak?

Alınan son kararla beraber en düşük emekli maaşına da zam uygulaması getiriliyor. En düşük emekli maaşlarıyla alakalı olarak gerçekleştirilen düzenlemede Meclis’teki çalışmalar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zamlı emekli maaşlarıyla alakalı bir açıklamada bulundu.

Bakan bilgin söz konusu açıklamalarında, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 TL olarak Nisan ayı itibariyle banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Üstelik bu zammın 8,8 milyon emekliye uygulanacağını da belirtti.

Bayram İkramiyesi de Zamlı Yatacak

Zamlı emekli maaşından sonra her bayramda emekliler için verilen bayram ikramiyesi için de zam kararı alındı. Geçtiğimiz dönemlerde 1100 TL olan bayram ikramiye, bu sene 2 bin TL olarak yatırılacak. Bilindiği üzere bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin banka hesabına yatırılıyor.

2023 Ramazan Bayramı ikramiyesi bayramdan önce önümüzdeki içerisinde emeklilerin banka hesabına yatırılacak olup, Kurban Bayramı ikramiyesinin de yine bayram öncesinde yatırılacağı öğrenildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.