Ana SayfaEkonomiTarımsal Borçlar Erteleniyor

Tarımsal Borçlar Erteleniyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Son zamanlarda özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel ve toprak kayması gibi doğal afetlerden dolayı zarar gören çiftçilere devletten müjde geldi. Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları için Bakanlar Kurulu erteleme kararı aldı.

    Geçtiğimiz ay sele teslim olan Zonguldak başta olmak üzere diğer illerimizdeki çiftçilerin de borçları karar kapsamında ertelenecek. Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karar ile devletimiz tarafından; meydana gelen afetler neticesinde zararı olan çiftçilerimize önemli bir olanak sağlanmıştır.

    Doğal afetlerden zarar gören çiftçilere ve besicilere yönelik Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar Resmi Gazetede şu şekilde yer aldı. “Doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebi ile ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören: Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemlerine kayıtlı, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan evvelki düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacaktır.”

    Son Tarih Kasım Sonu!

    Bakanlar Kurulu Kararı gereği borçlarını erteletmek isteyen çiftçiler ve besiciler; borçlu oldukları kuruma ve bulundukları ilin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmalıdırlar. Borçların ertelenmesi bağlamında her ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hasar Tespit Komisyonu bir “son başvuru” tarihi belirlemiştir. Çiftçilerin ve besicilerin mağduriyet yaşamamaları için illerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçerek bu tarihi öğrenmeleri ve bu tarihten önce başvurularını gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir.

    En Az Yüzde 30 Hasar Görmüş Olmalı

    Bakanlar Kurulu kararı kapsamında “borç erteleme” isteyecek çiftçi ve besicinin doğal afetler neticesinde gördüğü zararın en az yüzde 30 seviyesinde gerçekleştiği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hasar Tespit Komisyonu tarafından belirlenmelidir.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,247TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Kuveyt Türk Gişe Yetkilisi Alımları Yapıyor!

    Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.

    Yurt İçi Piyasaları TCMB Faiz Kararına Odaklandı!

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası toplantısından sonra süregelen belirsizlikler sebebiyle negatif bir seyir izlenirken,...

    Emeklilere Müjde: En Düşük Emekli Maaşları 7.500 TL Oldu!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam davet edildiği canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu....

    Banka Mülakatında Başarılı Olmanın Sırrı Soruları Bilmekten Geçer!

    Bankaların düzenlediği sınavlar, mezun olunan bölümler gibi birçok şartı başarılı bir şekilde arkada bırakan bankacı adayları, genellikle mülakat aşamasında bir takım sorunlar yaşamaktadır. Bu yüzden banka mülakatında sorulan sorulara genel bir yaklaşım ile bilgilendirme yapmak istedik.

    Bankalar EYT’liler için Yarışıyor: EYT Destek Kredisi Hazırlandı!

    Neredeyse 2,5 milyon insanın EYT’den faydalanarak emekli olması, bankalardaki rekabet ortamını artırdı. Bir yandan...

    4 Banka Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapıyor!

    2023 yılı güncel banka iş ilanları arasında yer alan duyurulara göre 4 banka Müfettiş...