Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret Zammında 4 Farklı Senaryo!

Asgari Ücret Zammında 4 Farklı Senaryo!

Asgari ücret zammı için yeni rakamlar gündeme gelmeye başladı. Ünlü ekonomist Muhammet Bayram açıklamada bulunarak temmuz zammıyla alakalı 4 farklı senaryodan bahsetti.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Asgari ücret zammıyla alakalı olarak bütün gözler 5 Haziran’a TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber yeni zam oranı netleşmeye başlayacak. Konuyla alakalı merak edilenleri açıklamayan ekonomist Muhammet Bayram, bu süreç içerisinde enflasyonun düşüş göstereceğini söyledi.

Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde beklenmedik artışlar gerçekleştirildi. İşçi ve işveren tarafını temsil eden TÜRK-İŞ ile TİSK yeni taleplerini masaya yatıracak. Hatırlanacağı üzere TÜRK-İŞ Başkanı bir önceki görüşmelerde asgari ücretin açlık sınırı altında olmaması, 9 bin TL’nin altını kabul etmeme konusunda ısrar etmişti. Buna karşın asgari ücret 8507 TL olarak belirlenmişti.

Söz konusu açıklamalarında ünlü ekonomist, TÜRK-İŞ’in her ay açlık ve yoksulluk sınırıyla alakalı araştırması olduğunu, mayıs enflasyonuna göre açlık sınırının 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırının 33 bin TL, bekar bir bireyin yaşamının 13 bin TL olarak hesaplandığını söyledi. Kendilerininse yeni asgari ücretin açlık sınırı üzerinde olmasını beklediklerini de ekledi.

Ekonomist, Bakan Bilgin’in 500 Dolar Açıklamasına Değindi

Ekonomist, Bakan Bilgin’in 500 Dolar Açıklamasına Değindi
Ekonomist, Bakan Bilgin’in 500 Dolar Açıklamasına Değindi

Ekonomist Muhammet Bayram Bakan Bilgin’in alt sınırın 500 dolar olacağını açıklamasına da değinerek bu aşamada TİSK ve TÜRK-İŞ taleplerinin alınacağını, ilerleyen süreçlerde kurun artmasıyla beraber miktarın da artacağını belirtti. Bu nedenle de asıl dikkate alınacak parametrenin 500 dolar ve 6 alık enflasyon verileri olduğunu vurguladı.

Bayram açıklamalarında, beklentilere göre yüzde enflasyon verilerinin yüzde 20-25 olarak açıklanacağını, en büyük referans değerininse Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kamu işçi zammı olduğunu söyledi. Bu yönde yüzde 45’lik artış olduğunu, refah payı da eklendiğinde asgari ücretin yüzde 45 oranında artırılacağını beklediklerini de ekledi.

Asgari Ücret Zammı için 4 Farklı Senaryo Var

Son olarak asgari ücret zammı konusunda 4 farklı senaryo olduğunu söyleyen ekonomist, yüzde 25 artışta 10 bin 634 TL, yüzde 40 artışta 11 bin 910 TL, kamu işçilerine yapılan zam referans olarak alınıp yüzde 45 yapıldığındaysa 12 bin 335 TL seviyesinde olacağını söyledi. Kendi tahmininin ise yüzde 40-45 arası gerçekleştirileceği yönünde olduğunu da belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.