Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret Toplantısı Sonrası İlk Açıklama: Masada Rakam Yok!

Asgari Ücret Toplantısı Sonrası İlk Açıklama: Masada Rakam Yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde TİSK ve TÜRK-İŞ heyetlerinin bir araya geldiği asgari ücret toplantısı sona erdi. Toplantıda hangi konular masaya yatırıldı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ara zammın belirlenmesi adına gerçekleştirilen ilk asgari ücret toplantısı sona erdi. TİSK ve Türk-İŞ heyetinin katıldığı toplantıda neler konuşuldu? Toplantı sonrası TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak’tan ilk açıklama geldi.

Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi

Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi
Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti ve yapılacak olan ara zammı belirlemek adına ilk toplantısını gerçekleştirdi. Milyonlarca çalışanı direkt, bütün çalışanları ise dolaylı olarak etkileyecek olan yeni asgari ücretin zam oranı adına sendikaların masaya yatıracağı rakamların ipuçları geldi.

İşçi, işveren ve hükümet taraflarının oluşturduğu komisyon bugün saat 14.00’da bir araya geldi. Ev sahibi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yer aldığı toplantıya işçilerin temsilcisi TÜRK-İŞ için Pevrul Kavlak, işverenlerin temsilcisi TİSK heyetine içinse Akansel Koç başkanlık etti.  

Asgari ücret toplantısı sonrasında ilk açıklama TÜRK-İŞ Heyeti Başkanı Kavlak’tan geldi. Henüz masaya bir rakamın yatırılmadığını söyleyen Kavlak, sürecin bayram öncesinde tamamlanmasını istediklerini dile getiren Kavlak, yeni toplantı için herhangi bir tarih olmadığını, yarın da yapılabileceğini söyledi. TÜRK-İŞ olarak yeni asgari ücretin bir an önce belirlenmesini talep ettiklerini, yeni ücretin ev fiyatları ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurularak belirlenmesini istediklerini ekledi.

Yeni Asgari Ücrette Yol Haritası Belirlenecek

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen asgari ücret toplantısında her iki tarafın da ekonomik verileri göz önünde bulundurarak beklentilerini masaya yatırması bekleniyor. Yaklaşık olarak 2-3 saat sürmesi beklenen toplantının ardından tarafların saat 16-17 açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
67TakipçilerTakip Et
2,213TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.

Lansman Ne Demek? Lansman Fiyat Avantajlı Mıdır?

Lansman Fransızca kökenlidir. Anlamı, tanıtım, ortaya çıkarma ya da tanıtma olarak bilinmektedir. Karşımıza genel olarak haberlerde ve televizyon reklamlarında çıkan lansmanla, piyasaya yeni çıkan bir ürünün satışa çıkmasında ya da bu ürünün tanıtımının yapılmasında sık sık karşılaşırız.

Fibabanka Lise Mezunu Engelli Memur Alımları Başladı!

Fibabanka tarafından yapılan banka personel alımları duyurusunda en az lise mezunu engelli memur alımları...

Kuveyt Türk 3 Farklı İlde Gişe Yetkilisi Alımı Yapıyor!

Türkiye'de 300'den fazla şubesi olan ve 5000'den fazla da çalışanı olan Kuveyt Türk Katılım Bankası bünyesinde istihdam etmek için Gişe Yetkilisi alımı yapacağını duyurdu.