Ana SayfaEkonomiDolar Kuru 24 TL Sınırına Dayandı, Euro 25 TL’yi Aştı!

Dolar Kuru 24 TL Sınırına Dayandı, Euro 25 TL’yi Aştı!

İstanbul serbest piyasalarında dolar kuru 23,6720 TL, Euro ise 25,5050 TL seviyesinden güne giriş yaptı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dün volatil bir hareket sergileyen dolar kuru, günün kapanışını bir önceki günün hemen üzerinde 23,6312 TL seviyesinden gerçekleştirdi.

Dolar Kuru Artış Göstermeye Devam Ediyor

Dolar Kuru Artış Göstermeye Devam Ediyor
Dolar Kuru Artış Göstermeye Devam Ediyor

Dolar/TL paritesi yeni bir düne yükselişle giriş yapmasının ardından saat 10.35’ten itibaren bir önceki kapanışa kıyasla yüzde 0,2 artış göstererek 23,6740 TL’den işlem görmeye başladı. Aynı saatlerde Euro/TL paritesi de yüzde 0,2 yükselişle 25,5450 TL seviyesinden alıcı bulurken, sterlin/TL paritesi ise yatay bir seyir izleyerek 29,8510 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi şimdilerde önceki kapanışın hemen üzerinde 103,3 seviyesinde denge bulurken, Euro/dolar paritesi önceki kapanışın altında 1,0790 seviyesinde işlem görüyor.

Konuyla alakalı olarak değerlendirmede bulunan analistler, ABD Merkez Bankası’nın (FED) bugün itibariyle açıklayacağı para politikası kararı ve Başkan Powell’in toplantı sonrasında yapacağı açıklamalarının yatırımcılar açısından odak noktası olduğunu belirti.

ABD’de dün (13 Haziran) açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mayıs 2023 döneminde aylık olarak yüzde 0,1 oranında, yıllık olaraksa yüzde 4 artış göstererek beklentinin altında kaldı. Bu sayede enflasyon 2021 Mart döneminden bu yana en düşük seviyesine kadar gerilemiş oldu.

Piyasalar Yön Arayışı İçine Girdi  

Analistler değerlendirmelerinde, bugün açıklanacak FED para politikası kararları ve Başkan Powell’in açıklamalarının ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek buradan alınacak olan sinyallerin piyasalarda yön belirleme konusunda etkili olacağını ifade etti.

ABD’de enflasyonun, Merkez Bankası tarafından hedeflenen seviyenin çok üzerinde olduğunu söyleyen uzmanlar, para piyasalarındaki fiyat hareketlerinin bankanın temmuz ayı politika faizini yüksek ihtimalle 25 baz puan artıracağı beklentisinden bahsetti.

Tüm bunların dışında uzman analistler ayrıca, bugün açıklanan FED faiz kararıyla beraber Avro Bölgesi’nde sanayi üretimiyle ülkedeki Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin izleneceğini söyledi. Teknik açıdan dolar kurunda 103 seviyesinin destek, 105’in ise direnç seviyesi olduğunu da ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.