Ana SayfaEkonomiTürkiye Petrolleri Özelleşti

Türkiye Petrolleri Özelleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin sermayesinde bulunan Türkiye Petrolleri’nin tamamı özelleştirildi. Blok satışı yöntemi ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi Zülfikar Holding Anonim Şirketi kazandı.

Özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) bugün saat 15.00’da yapıldı. İhaleye; Zülfikarlar Holding AŞ, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Termopet-Net-Cemil Direkçi Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding AŞ’nin dahil olduğu dört şirketin yetkilileri katıldı.

Siyah Kalem İlk Turda Elendi

İlk tekliflerin yapıldığı elemeli turda en düşük teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ihaleye veda ederken en yüksek teklif ise 320 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. Görüşmelerin başında Termopet-Net-Cemil Direkçi OGG çekilme kararı aldı.

İhalenin pazarlık aşamasına Zülfikarlar Holding ve SBK Holding arasında devam edildi. Son olarak 490 milyon Türk Lirası teklif veren Zülfikarlar Holding Türkiye Petrolleri’nin yeni sahibi oldu.

Türkiye çapında 400 bayisi bulunan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Anonim Şirketi; akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 5 pazar payı ile altıncı büyük dağıtım şirketi olarak ön plana çıkmaktadır. Petrol Dağıtım AŞ; Anadolu’nun stratejik noktalarında bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 350 bin metreküp akaryakıt depolama tesis kapasitesi, 3 Likit Petrol Gazı (LPG) dolum tesisine sahip bulunuyor.

Zülfikar Holding’in 74 Yıllık Geçmişi Var

İhaleyi kazanan Zülfikar Holding 74 yıllık bir geçmişe sahip. Zülfikarlar Holding 1942 yılında İstanbul Eminönü’nde kimyevi maddeler sanayi üzerine ticari hayatına başlamıştır. Güçlü mali bünyesiyle geçen 74 yıl içinde factoring ve dış ticaret dallarında faaliyet gösteren firma hızla büyümüştür.

Holdingin ana firmaları olan Zülfikarlar Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat ve Depoculuk A.Ş. 1981 ve Berke Kimyevi Maddeleri. Nakliyat Tic. San. Ltd. Şti. 1996 yılında kurulmuştur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.