Ana SayfaEkonomiNissan Mitsubishi’nin Büyük Ortağı Oldu

Nissan Mitsubishi’nin Büyük Ortağı Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nissan Mitsubishi ortaklığı başladı. Bir Japon devi olduğu bilinen Nissan Mitsubishi hisselerinin yüzde 34’ünü satın aldı.

Bilindiği üzere Mitsubishi’nin adı hilelere karışmıştı. Şirket 25 yıldır yakıt tüketim testlerinde hile yaptığını 2016 Nisan ayında itiraf etmişti. Japonya’da satılan 600 bin araçta 1991’den bu yana bu yöntemi kullandıklarını basın toplantısıyla açıklamıştı Mitsubishi yönetimi. Hile yapılan araçlar arasında 157 bin ek wagon ve ek space modelleri ve Nissan için üretilen 468 bin days ve days rooks modellerinin de yer aldığı belirtilmişti.

Nissan Hilelerden Mi Bıktı?

Mitsubishi’nin yıllar önce, hile ile sistematik bir şekilde araçların kusurlarını kapattığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Mitsubishi hisselerinin yüzde 34’ü Nissan’ın oldu. 2,3 milyar dolara gerçekleşen hisse satışı akıllara “Nissan hilelerden bıkıp Mitsubishi’yi almaya mı karar verdi?” sorusunu getirdi.

Nissan motor üst yöneticisi Carlos Ghosn, Nissan motorun CEO’su, Mitsubishi yöneticisi Osamu Masuko’nun yerine geçecek ve aynı zamanda Osamu Masuko Mitsubishi Motor’un başkanlığına devam edecek. Nissan motor üst yöneticisi Carlos Ghosn; Nissan’ın Mitsubishi’nin yeniden inşa edilebilmesi için teknik, beceri, how-know gibi her konuda destek sağlayacakalrını söyleyerek Osamu Masuku’ya başkanlıkta kalmasını teklif ettiği belirtiliyor. Masuku ise bu centilmence teklifi kabul etmeyip Mitsubishi’nin Nissan yatırımlarıyla kalkınmasının devam edebileceğini söylediği belirtiliyor.

Mitsubishi’nin nisan ayında Nissan için ürettiği mini otomobillerde yakıt verimliliği açısından araçları daha verimli gösterme şeklinde ki hilesinin ortaya çıkmasının ardından, mayıs ayında Nissan Mitsubishi’nin hisselerinin yüzde 34’ünü almaya karar vermişti. Bu kararı almasında Güneydoğu Asya’da rekabetçi işbirliğini genişletebilme isteği etkili olmuştu. Nissan’ın Mitsubishi hisselerini alması; Nissan’ı küresel rekabet ortamında, Toyota motor, Volkswagen AG, General motors gibi dünyanın önde gelen liderlerine bir adım daha yaklaştırdı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.