Ana SayfaEkonomiEmekli Maaşınızı Artırmak İçin Geç Kalmayın!

Emekli Maaşınızı Artırmak İçin Geç Kalmayın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma hayatı son bulan ve emeklilik hayatına adım atan vatandaşlarımızın sıkıntıları herkesin malumudur. Bu sıkıntıları bir nebze olsun gidermek mümkün!

Emekli maaşınızın artmasını istiyorsanız, çalışma hayatınızın son yıllarında nerede çalıştığınıza dikkat edin. Çalışma hayatınızın son yıllarında yapacağınız stratejik hamlelerle emekli maaşınızı artırabilirsiniz.

SSK mı BAĞ- KUR mu?

Türkiye’de tüm kurumlar Sosyal Güvenlik sistemine dahil olduğu halde emeklilik için çalışılması gereken gün prim yatırılan kuruma göre farklılık arz ediyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere 3 farklı şekilde çalışanlar için emeklilik günü hesaplamaları değişiklik gösteriyor. Örneğin emeklilik için primlerini SSK’ya (Sosyal Sigortalar Kurumu) yatıran çalışan minimum 5 bin gün sonunda emekli olabilirken, primini Bağ-Kur’a yatıran bir çalışan 9 bin gün sonunda emekli olabiliyor.

Kurumların her ikisine birden prim yatıran bir çalışanın emekliliğe ayrılabilmesi için son 3 buçuk yılında nerde çalıştığına bakılarak emeklilik günü hesaplamaları yapılıyor.

1 Ekim 2008’e ve Son Yıllara Dikkat!

Bu hesaplamalar için başlangıç tarihi olarak 1 Ekim 2008 tarihi baz alınıyor. 1 Ekim 2008 tarihinden önce ya da sonra çalışmaya başlayanlar için emeklilik gün hesaplamaları farklılaşıyor. 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigorta primlerini yatıran bir çalışan için emeklilik günü hesabında en fazla çalıştığı kurum baz alınırken, 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigorta primini yatırmaya başlayan bir çalışan için son 7 yılın 3 buçuk yılını hangi kurumda geçirdiğine bakılıyor. Böylece çalışma hayatının çoğu zamanında sigorta primlerini Bağ-Kur’a yatırmış olsa dahi son 3 buçuk yılında, sigorta primlerini SSK’ya yatıran bir işletmede çalışmışsa, önceki Bağ-Kur primleri de SSK kapsamında değerlendirilip, SSK’dan emekli olabiliyor. Bu kapsamda son 3 buçuk yılda çalıştığınızz kuruma göre emeklilik maaşınız artış gösteriyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.