Ana SayfaEkonomiAçılan Şirketler Kapananları Karşılamadı

Açılan Şirketler Kapananları Karşılamadı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstatistiklere göre kurulan ve kapanan şirket sayılarındaki değişim TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından açıklandı. Sonuç; kapanan şirkette yüzde 21,9 artış; kurulan şirkette ise yüzde 29,03 düşüş yaşandı.

15 temmuz darbe girişiminin ardından sallanan ekonomimiz, hükümetin geliştirdiği mali politikalarla toparlanmaya çalışıyor. Ancak darbe girişiminin faturası bir müddet daha ödeneceğe benziyor.

Kapanan Şirket Sayısı Arttı

TOBB’un açıkladığı eylül ayı istatistiklerine göre Türkiye’de kurulan şirket sayısı 2015 eylül verilerine göre yüzde 29,03 düşüş yaşayarak, kurulan şirket sayısı 5 bin 219’dan 3 bin 704’e geriledi. Yine 2015 eylül ayı verilerine göre kapanan şirket sayısı yüzde 21,9 artış yaşayarak, 682’den 832’ye yükseldi.

Aylık olarak baz alındığında ise yani ağustos ayına göre kapanan şirket oranı yüzde 40,3 artarken, kurulan şirket sayısı oranında ise yüzde 17,15 azalma yaşandı. Kurulan ve kapanan şirket sayılarında oranlar bu şekilde iken, kurulan ve kapanan gerçek kişi ticari işletme ve kooperatif sayılarındaki değişim ise şöyle: Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısındaki oran yüzde 23,16 azalırken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 14,22 oranında azaldı. Kurulan kooperatif sayısı yüzde 33,87 azalırken; kapanan kooperatif sayısın yüzde 26,04 oranında düşüş yaşandı.

Yabancı Sermaye Tereddüt Göstermiyor

Kurulan şirketlerde ise yabancı ortaklığı dikkat çekiyor. Kurulan 259 yabancı ortaklı şirketin ortakları arasında büyük pay Suriye’nin. Ayrıca Irak ve İran ortaklı şirketlerimiz de var. TOBB’un açıkladığı istatistiklere göre; Türkiye’de eylül hiç şirket kurulmayan 4 ilimiz mevcut. Bunlar; Ardahan, Tunceli, Muş ve Bartın. Ayrıca kurulan şirket ve kooperatiflerin çoğunluğu Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.