Ana SayfaEkonomiHaftanın Son İşlem Günü Bitti: Bu Hafta Hangi Yatırım Aracı Kazandırdı?

Haftanın Son İşlem Günü Bitti: Bu Hafta Hangi Yatırım Aracı Kazandırdı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

17.10.2016- 21.10.2016 haftasının son işlem gününü şu saatler itibari ile geride bırakan piyasalar hareketli bir hafta geçirdi.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faizlerde değişikliğe gitmemesi nedeniyle piyasa yukarı yönlü hareketini bozmadı.

Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ederken,dolar/tl kuru ise yatay seyretti. Yatırımcısını üzen Euro haftayı kayıpla kapattı.

Borsa, Altın ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı! Euro Yatırımcısını Üzdü

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı hisse senetleri oldu. Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,66 değer kazandı.

BIST 100 endeksi, hafta içinde en yüksek 79.541,38 seviyesini görürken bu noktada tutunmayı başaramadı. 77 bin puan seviyelerine kadar gerileyen Borsa İstanbul bu noktada gelen tepki alımlarıyla toparlanarak haftayı 78.843,66 puandan tamamladı. Geçen haftaya göre artış oranı ortalama yüzde 1,66 seviyesinde gerçekleşen borsa yatırımcısını güldürmüş oldu.

Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu haftayı 125,70 lira seviyesinden kapattı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise piyasalarda 841 liradan gerçekleşmektedir.  Geçen hafta sonu 204,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise 3 lira artarak 207,00 lira seviyesine çıktı. Altın hafta bazında bakıldığında yatırımcısına ortalama yüzde 1,30 oranında kazandırmış oldu.

Geçen haftaya göre yüzde 0,29 oranında değer kazanan ABD doları haftayı 3,0850 seviyesinden kapattı. Yatırımcısını üzmeyen doların kazanımları sınırlı kaldı.

Bu hafta yatırımcısını üzen Euro; geçen haftaya göre yüzde 0,89 değer kaybederek bu haftayı 3,3560 seviyesinden kapattı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.