Ana SayfaEkonomiTüketici Güven Endeksi Azaldı

Tüketici Güven Endeksi Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüketicilerin piyasa algılarının ölçülmesi gerek ekonomiyi yönetenler, gerekse piyasa aktörleri için hayati öneme sahiptir. Tüketici eğilim anketi; Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası iş birliği ile yürütülmektedir.

Her ay düzenlenen tüketici eğilim anketinde tüketicilere; piyasaya duyulan güven, hanenin maddi durumu, işsiz sayısı, genel ekonomik durum, tasarruf etme ihtimali gibi bir çok soru yöneltilmektedir. Anket sonuçlarına göre değerlendirmeler ve derinlemesine analizler yapılmaktadır.

Müşteri Güvenini Az da Olsa Kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre yapılan analizde açıklanan endeksler şöyle: tüketici güven endeksi ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında bir düşüş yaşadı. Tüketici güven endeksi 2016 eylül ayında 74,29 iken, 74,04 düzeyine geriledi. Tüketici genel ekonomik durum beklentisi yüzde 1,3 azalma gösterdi. Eylül ayında 102,92 olan genel ekonomi durum beklentisi endeksi, ekim ayında 101,62’ye geriledi. Analistler bu düşüşü ülkenin sallantılı ekonomisine bağlıyor.

Tüketici eğilim anketine göre, tasarruf etme ihtimali endeksi ekim ayında eylül ayına göre yüzde 7,2 artış gösterdi. Eylül ayında 21,72 olan tasarruf etme ihtimali endeksi, ekim ayında 23,27 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksinde yaşanan değişim ise eylül ayında 94,07 olan endeks ekim ayında 94,09 oranına yükseldi. Yani ekim ayında eylül ayına göre yüzde 2,2 artış yaşandı.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 oranında düşüş gösterdi. Eylül ayında işsiz sayısı beklentisi 77,57 iken, ekim ayında 77,16 oranına geriledi. Yeni istihdam olanaklarının doğmasıyla insanların işsizliğin azalacağı yönündeki beklentilerinin bu oranı düşürdüğü yorumları yapılmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.