Ana SayfaEkonomiDenizbank Genel Müdürü: 10 Yılda 20 Milyar Dolar Kredi Verdik

Denizbank Genel Müdürü: 10 Yılda 20 Milyar Dolar Kredi Verdik

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Denizbank genel müdürü Hakan Ateş, son 10 yılda 300’ü aşkın proje için yaklaşık 20 milyar dolar civarında uzun vadeli kredi sağladıklarını ifade etti.

Genel Müdür Hakan Ateş finansman sağladıkları projelerin; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul 3. Havalimanı, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı gibi kritik öneme sahip projeler olduğunu dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Bizim İçin Farklı Bir Yere Sahip

Hakan Ateş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki otellerin toplam 21 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu, bu yatak kapasitesinin yarısının doğrudan Denizbank kredisi ile yapıldığını bildirdi. Ateş ayrıca hali hazırda faaliyet gösteren otellere 300 milyon dolarlık finansman sağladıklarını söyledi. Hakan Ateş, 2009’dan itibaren ülkeye havayolu ile gelen yolcu sayısının yıllık ortalama yüzde 12 arttığını belirten genel müdür; “Şu anda 20 bin seviyesinde olan toplam otel-yatak kapasitesinin 2020 yılı başına kadar 40 bin mertebesine ulaşması bekleniyor. Böyle bakınca, ivme yakalayan turizm hareketliliğini sürdürülebilir kılmak üzere Ercan Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması önemli bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Bizler Kıbrıs’ı, sahip olduğu doğal güzellikler ve özellikli konumuyla turizm potansiyelini en üst düzeyde yansıtan kritik öneme sahip bir yatırım alanı olarak görüyoruz. Bu nedenle banka olarak taşın altına elimizi koyuyor, 200 milyon Euro seviyesinde olan yatırım bedelinin finansmanı için 125 milyon Euro tutarında ve yaklaşık 12,5 yıl vadeli proje finansman kredisi sağlayan tek banka olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Denizbank olarak bundan sonra da büyük projelerin ana finansörü konumunda olmaya devam edeceklerini belirten Hakan Ateş; KKTC ekonomisinin gelişimi için kaynak aktarmaya, ellerinden gelen ne varsa yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.