Ana SayfaEkonomiOyunda Haksız Rekabete Kuruldan Müdahale

Oyunda Haksız Rekabete Kuruldan Müdahale

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektrik-elektronik pazarında faaliyet gösteren dev firmalar Rekabet Kurulu’nun açtığı soruşturma kapsamında yazılı savunma yaptılar. Büyük bir pazar olan bilgisayar ve oyun konsolları alanında ticaret yapan Aral Oyun; dünyaca ünlü FIFA, Play Station gibi oyunları ve oyun konsollarını tedarik ederek, bu alanda faaliyet gösteren firmalara satıyor.

Oyunların perakende satış fiyatlarının, Aral Oyun ve oyunu tüketiciye ulaştıran firmalar tarafından iş birliği ile belirlendiğini ve fiyatların yüksek tutulduğu iddia edilmişti. Aral Oyun’un yüksek fiyattan satış yaptığı ve tüketiciye ulaşımda faaliyet gösteren firmalarla birlikte yeniden satış fiyatını düzenleyip yüksek fiyattan satış yapıldığı iddia edilmişti.

Yüksek Fiyat ve Danışıklı Dövüşe Devlet Müdahalesi

Bu kapsamda haklarında soruşturma açılan şirketler savunmalarını Rekabet Kurulu’na sundu. Savunma yapan firmalar arasında Doğan Müzik Kitap, Vestel, Bimeks, Türk Philips Ticaret, Teknosa, Gold Vatan Bilgisayar, MS İstanbul, LG, Aral Oyun gibi sektörün dev firmaları yer almakta.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Özcan; Türkiye’deki büyük mağazacılık sektöründe yüzde 7,5 payları olduğunu dile getirerek fiyatlara müdahale güçlerinin olmadığını belirtti. “Binlerce satış noktasında büyük bir rekabet var” dedi. Gold Teknoloji ise savunmasında, Aral Oyun için sadece stand tahsis ettiklerini fiyatlara karışmadıklarını bildirirken, Doğan Müzik Kitap ise oyun satışlarının çok düşük olduğunu ifade ederek savunmasını gerçekleştirdi. Vatan Bilgisayar’ın sahibi Hasan Vatan ise savunmasında ucuza satarak hala kazanabildiklerini iddia ederek, maliyetlerinin piyasaya göre düşük olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu pazarda güçlü bir rekabetin olduğunu da sözlerine ekledi.

Bununla birlikte piyasada görülen “tek tip fiyat” uygulamasından vatandaşlar muzdarip. Rekabet Kurulu’na durmadan şikayet geldiği bildirilirken; kurulun söz konusu firmalar hakkında nasıl bir yaptırım uygulayacağı merakla beklenmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.