Ana SayfaEkonomiGazprom’un Türkiye’ye İlgisi Devam Edecek!

Gazprom’un Türkiye’ye İlgisi Devam Edecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran Rus şirketi Gazprom’un Türkiye’ye olan ilgisi her geçen gün artmakta. Gazprom’un Türkiye’deki elektrik üretim tesislerini satın alabileceği ya da yeni tesislerin yapımını üstlenebileceği belirtildi.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Türkiye’ye 2016 itibari ile 24,5 milyar metreküp doğalgaz ihracatı yapmayı beklediklerini ifade etti. Bu, Türkiye’ye bu yılki gaz sevkiyatının 2015 yılına göre azalmasının beklendiği anlamına geliyor.

2017’de Doğalgaz Sevkiyatı Tekrar Artıyor

Gazprom dergisine röportaj veren şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev; “Türkiye bizim için Almanya’nın ardından ikinci büyük yabancı Pazar konumunda. Türkiye’ye 2015’te 27 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettik. Bu yıl sonunda ise rakamın 24,5 milyar metreküp civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. 2017 yılı için öngörümüz ise 27 milyar metreküp limitinin aşılacağı yönünde” dedi.

Uçak düşürme krizi ile gerilen ilişkilerin tekrar onarılmasının önemine vurgu yapan Medvedev, iki ülke arasında sıcak diyalog ve iş birliği sürecinin hızlanarak devam ettiğine vurgu yaptı. Putin ve Erdoğan arasında spesifik görüş ayrılıkları yaşanmasına rağmen; genel mana da vizyon birlikteliği olduğunun altını çizdi.

Türkiye’ye Yatırım Yapmakla İlgileniyoruz

Dimitri Medvedev ayrıca Rus enerji devi Gazprom’un; Türkiye’deki elektrik üretim tesislerini satın alabileceği ya da yeni tesislerin yapımını üstlenebileceğini de belirtildi. Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, şirketin dergisine verdiği röportajda; “Türkiye’deki elektrik üretim projelerine belirli koşullarda katılmakla ilgileniyoruz. Türkiye’de var olan projelerin satın alınması ya da yenilerinin inşa edilmesini ihtimal dahilinde görüyorum” dedi.

Rus- Türk ilişkilerinin restorasyon sürecine girdiği bu dönemin sonunda iki ülke ortak projelere yatırım yapmayı artırarak sürdürecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.