Ana SayfaKariyerÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 50 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 50 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) 50 çalışma ve uzman yardımcısı alımı yapıyor. Alım şartlarını açıklayan Bakanlık, 2015-2016 Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 70 puan almak için şart sunuyor. Memur kadrosuna başvuru yapabilmek için 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı puanının 70 olması gerekiyor. 

Memur Kadrolarına Başvuru Yapmak İçin Gerekli Şartlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı için öncelikle KPSS puanının 70 olması gerekmektedir. Alım sınavının ise sözlü şekilde olacağı bildirildi. Başvurular 21 Kasım ile 2 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılmaktadır. İlanda yer alan adrese posta yoluyla veya şahsen başvuru yapılması istenmektedir. Başvuru sonuçlarının 19 Aralık 2016 tarihinde açıklanacağı bildirildi. 

50 memur alımı için getirilen 35 yaş sınırı dikkate alınmalıdır. Lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, fen/fen edebiyat istatistik bölümü, iktisadi ve idari bilimler Fakültelerinden mezun olmak gereklidir. Ayrıca erkek adaylar için askerlik şartı geçerlidir. 

50 Memur Alımı için Mezuniyet Şartları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) 50 memur alımı için geçerli olan mezuniyet şartları: 10 hukuk bölümü mezuniyeti için KPSSP103 puan isteniyor. 10 Fen/Fen Edebiyat Fakltesi İstatistik bölümü mezunu için KPSSP 102 puan isteniyor. 30 Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunu için başvuru şartı için KPSSP 114 puan şartı kabul ediliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.