Ana SayfaEkonomi2017’de Vatandaşa Tam 45 Milyar Türk Lirası Sosyal Destek ve Yardım Dağıtılacak

2017’de Vatandaşa Tam 45 Milyar Türk Lirası Sosyal Destek ve Yardım Dağıtılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 bütçe görüşmeleri önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başlayacak. Gelecek senenin bütçesinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için rekor oranda destek ödemesi miktarı ayrıldı.

2017 bütçesi uyarınca gelecek yıl sosyal yardımlara tam 45 milyar Türk Lirası kaynak aktarılması öngörülmektedir. Bu kapsamda gelir testinde ödeme durumu olmayan vatandaşların primleri ödenecek. Engelli, 65 yaş üstü ve doğum yardımı uyarınca milyonlarca vatandaşa ödeme yapılacak.

En Büyük Pay Sağlık Giderleri İçin Ayrıldı!

Gelecek yıl bütçesinden 2017 yılında ödeme gücü olmayacağı öngörülen yaklaşık 9 milyon vatandaşın sağlık giderlerini karşılamak amacı ile takribi 7 milyar lira kaynak ayrıldı. Yine yaklaşık 500 bin engellinin evde bakımına destek amacıyla 6 milyar liraya yakın bir meblağ ayrılmış durumda. 65 yaş üstü yaşlılardan bakıma ihtiyacı olan engelliler ve yakınlarından oluşan 1 milyon 200 bin kişiye bağlanan aylıklar için de bütçeden 5 milyar Türk Lirasına yakın bir rakamın çıkması bekleniyor.

Şartlı nakit desteği programı kapsamında eğitim ve sağlık alanlarında şartlı nakit desteği alan yaklaşık 2,5 milyon kişi için 1.2 milyar lira ödeme yapılması planlanmaktadır. 80 bin çocuk ve gencin faydalandığı ekonomik ve sosyal destek programı kapsamında 780 milyon lira gençlerin gelişimi için harcanacaktır. Gelecek yıl doğum yapması beklenen yaklaşık 1 milyon 200 bin kişiye de doğum yardımı için 550 milyon liraya varan bir ödeme yapılması ön görülmektedir.

Gelecek yıl için planlanan 45 milyar liralık sosyal yardım paketi toplam bütçe içerisinde yüzde 6 civarında bir kısmı kapsamaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.