Ana SayfaEkonomi2016 Sebze Meyve İçin Rekor Yılı Oldu

2016 Sebze Meyve İçin Rekor Yılı Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sebze ve meyve üretiminde rekor miktarlara ulaşıldı. 2016 yılı sebze ve meyve üretimi açısından zengin bir yıl oldu. Sebze üretimi yüzde 2,2 artı; meyve üretiminde ise yüzde 6,3 büyüme sağlandı.

Türkiye sebze ve meyve üretiminde dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Üretilen sebze ve meyve, kalitesi ve doğallığıyla hem iç hem dış pazarda alıcı buluyor. Türkiye’nin coğrafi konumu ve iklim şartlarından dolayı envai çeşit sebze ve meyve üretimi gerçekleştiriliyor.

2016 Yılında Sebze Meyvede Tarihi Rekor!

Tarım alanındaki gelişmeler sayesinde daha kolay ve kaliteli ürünler yetiştirilebiliyor. Son 6 yıldan beri sebze ve meyve üretimi dünya çapında talebi karşılayabilmek için günden güne artıyor. Sebze üretimi 2015 yılı sonunda en yüksek üretimine ulaşarak yaklaşık 29 milyon tonu buldu. Bu yıl sonunda ise rekor kırarak 30 milyonu aşması bekleniyor. Böylece sebze üretiminde artışın yüzde 2 seviyesini aşacağı belirtiliyor. Meyve üretiminde ise 2013 yılı patlama yılı olmuştu. O zamana kadar üretilen meyve miktarında zirveye oturarak 18 milyon ton civarında üretilmişti.

2016 ise meyve üretiminin de rekor yılı oldu. Meyve üretiminde yüzde 6’yı aşan bir büyüme gözlemleniyor. Yüzde 6 civarında bir artışla 2016 yılı sonunda meyve üretiminin 19 milyon tona kadar yükselmesi bekleniyor. Sebze ve meyvede rekor seviyelere ulaşan üretim tahıl ve fındık üretiminde ise bu yıl gerileme gösterdi. Hava koşullarından dolayı tahıl üretimi 2015 yılında büyük artış göstererek 38 milyon tonu aşmıştı. Lakin 2016 yılında tahıl üretimi 35 milyon ton seviyelerinde kaldı. Fındıkta ise bu yıl yüzde 35 civarında bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bu düşüşle fındık üretimi bu yıl 400 bin ton civarlarında kaldı.

Sistemsel sorunlar çözülüp verim artırıldığında üretimde daha yüksek seviyelere gelinebileceği bildiriyor. Bu sayede Türkiye’nin sebze ve meyve üretiminden yılda 45 milyar dolar kar edebileceği belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.