Ana SayfaEkonomiAvrupa Bankacılık Sektörü İçin Tehlike Çanları Çalıyor!

Avrupa Bankacılık Sektörü İçin Tehlike Çanları Çalıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa ülkeleri krizlerle boğuşmaya devam ediyor. Ekonomik göstergelerin bir türlü düzelmediği, işsizliğin tavan yaptığı Avrupa ülkelerindeki kriz eninde sonunda bankacılık sektörünü de vuracak gibi görünmektedir.

Borç içerisinde yüzen Avrupa halkları, bankalardan aldıkları kredileri geri ödeyememektedir. Son 5 yılını krizlerle boğuşarak geçiren Yunanistan başta olmak üzere Avrupa’nın genelinde bankalar verdikleri kredileri geri alamama tehlikesi ile karşı karşıya.

Batık Kredi Miktarı 1,3 Trilyon Doları Buldu!

Avrupa genelinde bankacılık sektörü batık krediler ile başa çıkmaya çalışıyor. Yunanistan’da halk aldığı kredinin neredeyse yarısını ödemiyor. Bu ülkede batık kredi oranı yüzde 40’lara kadar çıkmış durumda. Yani Yunanistan’da her 5 kişiden ikisi aldığı krediyi geri ödeyemiyor. Ukrayna’nın da durumu pek parlak değil. Ukrayna’da da bu oran yüzde 20’ler seviyesinde. Yani Ukrayna halkından da kredi kullanan her 5 kişiden biri aldığı krediyi geri ödeyemiyor.

Avrupa’nın en ucunda yer alan Portekiz’de de durum bundan farksız. Portekiz halkı aldığı kredinin yüzde 10’unu geri ödeyemiyor. Portekiz’de kredi kullanan her beş kişiden birinin kredisi “batık” olarak tanımlanmaktadır.  Liste bu şekilde uzayıp gidiyor.  Ödenemeyen krediler ise doğal olarak bankacılık sektörü üzerinde baskı yaratıyor. Tüm kıta Avrupa’sında 1,3 trilyon doları aşan miktarda sorunlu kredi bulunuyor. Uzmanlara göre; Avrupa bankalarının sorunlu kredilere daha uzunca bir süre çare bulamayacak, zira Avrupa halkları her geçen gün fakirleşmekte ve alım güçleri zayıflamaktadır.

Bu konuya çözüm arayan Avrupa bankalarının yöneticileri; “Karlılığı geri kazanmak imkansız değil ama kesinlikle çok çalışmayı gerektiriyor. Açıkça görülüyor ki Avrupa bankaları düşük faizli sistemle baş etmekle zorlanıyor” tespitini yapmaktalar

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.