Ana SayfaEkonomiKOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları!

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri KOSGEB tarafından düzenlenen hemen hemen her kesimin katılabileceği bir eğitimdir. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin temel amacı mesleği olmayan kişilerin belirli mesleki eğitim kurslarına tabi tutularak eğitilmesini, bu süreç sonucunda KOSGEB tarafından belgelenerek meslek ve işletme sahibi olmalarını amaçlamaktadır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi katılımcılara 70 saatlik ücretsiz olarak verilen temel mesleki eğitimlerden oluşmaktadır. Yaklaşık süresi 1 veya 1,5 aydır. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri 4 ana başlık altında birleştirilerek verilmektedir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursları için Devamlılık Şart

Katılan kişilerin girişimcilik ruhunu ölçebilmek açısından bazı testlere tabi tutar. İş fikirlerine açık çalışmalarda ve faaliyetlerde bulunur. Girişimcileri eğitim sonrası aşamalarda iş planlarının nasıl hazırlanacağını ne şekilde hareket edileceği konusunda bilgilendirir.  İş planlamalarını tanımalarını ve elemanları anlatmaya çalışır. İş planlamalarında girişimcilerin pekiştirilmesini sağlayan iş başında uyumluluk sağlanması vb uygulamalarda bulunur. Bütün bu aşamalardan geçen ve eğitimlere yüzde 80 devamlılık sağlayan girişimcilere katılım belgeleri verilmektedir.

Girişimcilik Sertifikası Edinebilirsiniz

Girişimcilik sertifikası almak, bu kursla ve seminerlere katılmak isteyen her girişimci adayı KOSGEB Hizmet Merkezleri veya İŞKUR, Kalkınma Ajansları’na başvuruda bulunmak suretiyle bu eğitimlere katılabilir. Kurs sonucunda verilmiş olan ‘Uygulamalı Girişimcilik Sertifikaları’ destek süreleri içinde geçerliliğini koruyarak katılımcılara kendi kuracakları iş sahalarında geçerlilik sağlar. Eğitim sonrasında belirtilen sertifikayı alan her girişimci açacağı firma için yasal kuruluş evraklarını tamamlayıp gerekli müracaatları yaptıktan sonra kuracağı işletme için KOSGEB Birimlerine kendisi tarafından hazırlayacağı iş planlamasını hazırlayarak vermek zorundadır. İş planlaması yapılmasında girişimcilere gereken desteğin sağlanması açısından KOSGEB eğitim birimleri tarafından bu konularda yardım verilmektedir. Şartlara uygunluk gösteren her girişimcinin başvuruları KOSGEB karar mercileri tarafından değerlendirilmeye alınır.

KOSGEB’e Haber Verin, Projenize Başlayın

Belgesini almış, gerekli evraklarını tamamlamış, firmasını kurmaya hak kazanmış girişimcilerin destek ödemeleri almadan önce KOSGEB Destek Birimi’ne ibraz edilmek üzere tamamlamaları gereken evrakların başında; Firma adına yapılan demirbaş, ekipman vb donanımlara ait faturalar, fatura olmaması halinde bunların yerine geçebilecek belgeler veya banka makbuzları-dekontlar, tahsilat makbuzlarının girişimciler tarafından  ibraz edilmesi mecburidir. Girişimcilik destekleri sadece yeni girişimcilere verilir.  Mevcut işletme sahipleri bu haktan yararlanamazlar. Alınmış olan sertifikalar sadece bir kez kullanılır. Ancak kurulmuş işletmeler KOSGEB’in diğer desteklerinden faydalanabilirler

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.