Ana SayfaEkonomiOrdu- Giresun Havalimanı Uçaklardan Önce Arsa Fiyatlarını Uçurdu!

Ordu- Giresun Havalimanı Uçaklardan Önce Arsa Fiyatlarını Uçurdu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa’nın tek denize inşa edilen Ordu-Giresun havalimanının bulunduğu ilçe olan Ordu’nun Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları tavan yaptı. Havalimanı yapılmadan önce maksimum 150 bin liraya alıcı bulan arsalar şimdi 1 milyon liraya satılıyor.

Ordu-Giresun havalimanı Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek denize yapılan havalimanı olma özelliğini taşıyor. Türkiye için önemli bir yapıt olan Ordu-Giresun havalimanı bulunduğu bölgeye yenilikler getiriyor, fırsatlar sunuyor.

Or-Gi Havalimanı Değil Darphane!

Açılışı yapıldığından bu yana 1 milyona yakın yolcu bu havalimanından yararlanmış bulunmakta. Ayrıca havalimanının yakın bölgelerindeki arsalar da yatırım yapmayı düşünenlerin uğrak yeri olmuş durumda. Lakin bölgenin önemli bir merkez haline gelmesinden dolayı arsa fiyatları artmış durumdadır. Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in yaptığı açıklamaya göre, ilçeye havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarları ve havalimanının yakınındaki bölgelerde 1 dönüm arsa 125- 150 bin Türk lirası civarında iken, şu an 1 milyon lirayı aşan fiyatlarda satılıyor. Talip Şen, yatırımcıların genellikle yeme içme, konaklama tesisi gibi yatırımlar yapmak için arsa araştırdığını lakin yüksek fiyatlar nedeniyle yatırım yapamadıklarını belirtiyor.

Fiyat artışlarının bir diğer sebebi de Çikolata Park. Çikolata Park Ordu-Giresun havalimanının yanına kuruluyor. Yaklaşık 10 milyon liraya inşa edilen Çikolata Park bünyesinde 21 çikolata üretim merkezi, restoran, kafeterya, 3 bin kişilik konser ve düğün salonu, halı saha, basketbol sahası, spor alanları, yürüyüş alanları bulunmaktadır. Şehirdeki hareketliliği ve nüfus artışını sağlayan bir diğer gelişme ise yaklaşık 12 milyon civarında bir maliyeti bulunan Gülyalı Turizm ve Otelcilik Fakültesi yapımıdır. Henüz inşaat halinde olan yapı tamamlandığında ilçeye kültürel ve ekonomik alanda katkı sağlaması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.