Ana SayfaEkonomi2017 Yılında Uygulanacak Vergi, Harç ve Ceza Rakamları Belli Oldu

2017 Yılında Uygulanacak Vergi, Harç ve Ceza Rakamları Belli Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 vergi oranlarındaki artış belli oldu. Bakanlar Kurulu’nun bir değişiklik yapmaması durumunda vergi oranları yüzde 3,83 oranında artacak. 2016 yılı Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2017 için yeniden değerleme oranı da belli oldu.

2017 yılında yüzde 3,83 yeniden değerleme oranı ile vergi, harç ve cezalar artış gösterecek. 2017 yılı vergi, harç ve cezalara bakıldığında; en düşük motorlu taşıtlar vergisi; başka bir deyişle yaşı 1-3 yıl arası olan ve motor silindir hacmi 1300 santimetreküpe kadar olan otomobillerin vergisi, 623 liradan 646,8 liraya yükselmiştir. Motor hacmi 1300-1600 santimetreküp arası olan otomobiller için ödenen motorlu taşıtlar vergisi 1035 lira olarak ödenecektir.

Özel Tüketim Arttıkça Vergi Miktarı da Artacak!

Cep telefonları için ödenen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) 47,7 lira olacaktır. Motor hacmi 1600-1800 santimetreküp arası olan otomobiller için ise 1827 lira vergi ödenecektir. B sınıfı ehliyet için ödenecek harç miktarı 418,3’e yükselmiştir. Pasaport harçlarına bakıldığında ise 6 aylık pasaportlar için 115,9 Türk lirası, 1 yıllık pasaportlar için 169,5 lira ve 3 yıldan fazla süreli pasaportlar için ödenecek harç ise 553,4 Türk lirası olacaktır.

Cezalardaki artışa bakıldığında ise; kırmızı ışıkta geçme ve hız sınırını aşma cezası 206,5 Türk lirası olacaktır. Alkollü araç kullanmanın cezası 876 lira olacaktır. Alkollü olarak trafikte ilk yakalandığında 876 lira ödeyecek olan vatandaş, alkollü olarak ikinci kez yakalanır ise bin 99 lira ceza ödeyecektir. Emniyet kemeri kullanmamanın cezası 96,5 liraya yükselecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.