Ana SayfaEkonomiİngiltere’nin Avrupa Birliği’nden Çıkışı Mahkemeye Takıldı Sterlinin Yüzü Güldü

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden Çıkışı Mahkemeye Takıldı Sterlinin Yüzü Güldü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İngiltere Merkez Bankası (BOE) para politikasında değişikliğe gitmeyerek faiz indirimi yapmadı. Sterlin ise son 3 ayın en yüksek seviyelerini görüyor. Bilindiği üzere İngiltere Avrupa Birliği’nden (AB) çıkma süreci içerisinde. Halk tarafından referandum kararıyla kabul edilen ve başlatılan süreç mahkeme kararı ile dün itibari ile durdurulmuş bulunuyor.

Dün (3 Kasım 2016) toplanan İngiltere Merkez Bankası (BOE) yaptığı kasım ayı toplantısında faiz indirimine gitmedi. Toplantıda oy birliği ile alınan kararla politika faizi yüzde 0,25 seviyesinde kalmıştır. Banka değerli varlık ve tahvil alım hedeflerinde de değişikliğe gitmedi. Enflasyon ve büyüme beklentilerinde ise değişiklik yapıldı. İngiltere Merkez Bankası kararlarına göre 2017 enflasyon beklentisi yüzde 0,7 artırılarak 2,7’ye; 2018 enflasyon beklentisi ise yüzde 0,3 yukarı yönlü revize edilerek yüzde 2,7’ye yükseltilmiştir.

Büyüme Beklentisi de Yükseltildi!

Birleşik Krallık’ta büyüme beklentisi de 2016 ve 2017 yılları için artırılırken, 2018 yılı için ise düşürüldü. Bu yıl için büyüme beklentisi 2,2’ye çıkarılırken; 2017 yılı için ise yüzde 0,6 oranında bir artış ile yüzde 1,4 seviyelerine yükseltilmiştir. Banka en son 3 ay önce Avrupa Birliği’nden çıkma kararı alındığında faiz indirimi yapmıştı. İngiltere Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmemesi, mahkemenin AB’den çıkma sürecini durdurması piyasada hareketliliğe yol açtı. Avrupa Birliği’nden çıkma kararı referandumda kabul edildiğinden bu yana düşüş gösteren sterlin, mahkeme kararının ardından yükselişe geçti ve son 3 ayın en yüksek seviyelerini gördü. Bilindiği üzere sterlin referandumdan önce yükselişini yıllardır sürdürmekteydi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.