Ana SayfaEkonomiÇimsa’nın Net Kârı 9 Ayda 200 Milyon Lirayı Aştı

Çimsa’nın Net Kârı 9 Ayda 200 Milyon Lirayı Aştı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sabancı Holding’in sanayi şirketlerinden Çimsa 2016 yılının ilk üç çeyreğinde elde ettiği net kârını açıkladı.  Çimsa; 2016 yılı ilk 9 aylık dönemde 880 milyon 878 bin 625 Türk Lirası tutarında satış yaptığını açıkladı. Bu satış şirkete 204 milyon 844 bin 718 Türk Lirası seviyesinden net kâr bıraktı.

Sabancı Holding’in önemli sanayi yatırımlarından olan Çimsa hem cirosunu hem de kârlılığını artırarak yoluna devam ediyor. Şirket ayrıca Türkiye’nin dört bir yanına da yatırım yapmaktan geri durmuyor. Yeni alınan fabrikalara son teknoloji üretim sistemleri kurduran Çimsa bu sayede çimento üretimi alanında global oyuncu konumunu korumayı hedefliyor.

Geçtiğimiz Yıla Göre Cirosu da Kârı da Arttı!

Çimsa 2015’in ilk 9 aylık döneminde gerçekleştirdiği satış rakamlarını bu sene yaklaşık yüzde 8 oranında artırdı. Bu dönemde kârlılık çalışmalarına da hız veren Çimsa; geçen seneye göre kârlılığında da önemli bir aşama kaydederek yüzde 10’u aşan gelişme sağladı.

Şirket bu dönemde cirosunu ve kârını artırmakla da yetinmedi, aynı zamanda yatırımlarına da hız verdi. Çimsa Eskişehir fabrikasına yaptığı 55 milyon dolarlık yatırım ile Mersin ile birlikte Eskişehir’de de beyaz çimento üretme aşamasına geldi.  Ayrıca 165 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilen Afyon Çimento Fabrikası’nın yeni ve son teknoloji bir üretim tesisine sahip olması Çimsa’nın çimento sektöründeki öncülüğünü perçinlemesini sağladı. Çimsa yetkilileri şirketin dünya çimento üreticileri arasında söz sahibi konumunu kaybetmemek adına yatırımlara devam edeceğini belirtiyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.