Ana SayfaEkonomiPetrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC): Global Çapta Enerji Talebi Patlayacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC): Global Çapta Enerji Talebi Patlayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji kaynakları dünyamız açısından çok önemli bir yere sahip. Uğruna savaşların yapıldığı doğal enerji kaynakları sınırlı olmasına rağmen, insanoğlunun sınırsız tüketim kabiliyeti ve arzusu nedeniyle enerji ihtiyacı her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu duruma vurgu yapan ve bu konuda bir rapor yayımlayan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), gelecekte talebin daha da artarak devam edeceğini vurguladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yayımladığı raporunda; 2040 yılında fosil yakıtların global enerjideki payının yüzde 77 seviyesine çıkacağı ön görüsünde bulundu. 2040’a gelindiğinde doğalgazın enerjide yüzde 27 ile en büyük paya sahip olacağı tahmin ediliyor. Yüzde 26 ile petrol ve yüzde 24 ile kömür de geleceğin önemli enerji kaynaklarından olacak.

Yenilenebilir Enerjinin Payı Artıyor!

Fosil kaynakların yenilenebilir olmaması ve bu nedenle kısıtlılık arz etmesi yoğun enerji talebindeki insanoğlunu arayışa itti. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırım da bu nedenle her geçen gün artmaktadır. 2040 yılına gelindiğinde yenilenebilir enerjinin toplam enerjiden yüzde 17 düzeyinde pay alması beklenmektedir.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yayımladığı raporunda global enerji talebinin 2040 yılına kadar sürekli artacağını belirtmektedir. Toplam artışın yüzde 40 seviyesini bulacağı vurgulanmaktadır. Söz konusu artışın kahir ekseriyeti gelişmekte olan ülkelerden kaynaklanacak. Global enerji talebi içerisinde gelişmekte olan ülkelerin payının bu artış ile birlikte yüzde 65 düzeyine kadar çıkacağı tahmin edilmektedir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.