Ana SayfaEkonomiKamu 90 Milyar Lirasının Faizini Azaltacak, Bankalar Halka Düşük Faiz Uygulayacak!

Kamu 90 Milyar Lirasının Faizini Azaltacak, Bankalar Halka Düşük Faiz Uygulayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu kurumlarının bankalarda bulunan 90 milyar lirasına faiz kotası konuldu. Bundan sonra faiz sınırı gecelik faiz oranı olan yüzde 8,25’i geçemeyecek.

Hükümetin faiz oranları hakkında yaptığı eleştirilerin ardından bankalar uyguladığı faiz oranlarını aşağı çekiyor. Ekonomik büyüme ve ülke kalkınmasının önüne set çeken faiz oranları düşürülmeye çalışılıyor. Konut ve ihtiyaç kredilerinde yapılan faiz indirimlerinin ardından kamu kurumlarının bankalarda bulunan ve 90 milyar lirayı bulan mevduatlarına da faiz üst sınırı konuldu.

Devlet Faiz Gelirinin Bir Kısmından Vazgeçiyor!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin açıklamasına göre mevduat faizlerinde düşüş yaşanmadan kredi faizlerinin aşağı çekilmesi bankalar açısından sıkıntı yaratacağı için mevduat faizlerinin de düşürülmesi gerekiyor. Kamu kurumlarının mevduatlarının büyük bir kısmı kamu bankalarında bulunuyor. Kamu bankalarında bulunan mevduata Ekim ayı itibari ile yüzde 11,5 oranında faiz uygulanıyor. Artık faiz oranı Merkez Bankası’nın gecelik borçlanma faiz oranını aşamayacak. Merkez Bankası’nın gecelik borçlanma faiz oranı bugün itibari ile yüzde 8,25; borçlanma faiz oranı ise yüzde 7,25. Kamu bankalarında bulunan kamu kurumlarının toplam 90 milyar lirayı bulan mevduatına da maksimum yüzde 8,25 oranında faiz oranı uygulanabilecek.

Bu uygulama ile devlet kendi kazancından vazgeçip, bankaların halka verdiği kredi faizlerini en aşağıda tutmayı hedeflemiştir. İhtiyaç sahibi halk da bu sayede düşük faiz oranlı kredi kullanabilecek, ekonomide devinim gerçekleşmeye devam edecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.