Ana SayfaEkonomiMuayene Ücretleri Kaldırılıyor Mu?

Muayene Ücretleri Kaldırılıyor Mu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kanser ilaçları dâhil hiçbir ilaçtan ücret alınmaması konusunun ardından şimdi de muayeneye katılım ücretinin kaldırılması söz konusu. Bu konuda çalışmaların başladığı bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kanser ilaçları dâhil olmak üzere hiçbir ilaçtan ücret alınmaması gerektiğini geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Bunun üzerine ilaç ücretlerinin alınmaması konusunda bakanlık harekete geçmişti. Şimdi ise muayeneye katılım ücretinin kaldırılması gündemde.

Vatandaş Sağlığa Para Ödemekten Bıktı!

Muayeneye katılım ücreti emekli ve çalışanlardan devlet hastanelerinde 5 Türk lirası, özel hastanelerde ise 12 Türk lirası olarak alınmakta. Muayeneye katılım ücreti devlet hastanelerine elden ödenmiyor. Muayene olunduğunda ücret kimlik numarasına borç olarak işleniyor. Eczaneye gidildiğinde tahsil ediliyor. Çalışan vatandaş elden eczaneye öderken, emekli olan vatandaşın ise maaşından kesiliyor. Eczaneye ödenen bir de reçete ücreti bulunmakta. Reçete ücreti sigortadan emekli veya emekli yakını; sigortalı çalışan veya çalışan yakını olarak ayırt edilmeksizin reçete başına 3 kutuya kadar olan ilaç için 3 Türk lirası, sonraki her kutu ilaç için 1 Türk lirası alınmaktadır.

Günümüzde ilaç için eczaneye ödenen ücret, sigortalı çalışan ve yakını toplam ilaç ücretinin yüzde 20’sidir. Sigortadan emekli olan ve yakını ise toplam ilaç ücretinin yüzde 10’unu ödemektedir. Ayrıca kimi ilaçlarda hasta ilaç ücretinin tamamını ödemektedir. Tüm bu söz konusu sağlık harcamaları, yani ilaç ve muayene ücretleri hükümetin çalışmalarıyla tarih oluyor.

Ülkemizdeki sağlık hizmetleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın dört bir tarafından gelen sağlık yetkililerinin, Türk sağlık sistemini çok beğendiklerini ve “Bunu nasıl başardınız?” diye sorduklarını dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.