Ana SayfaEkonomiRusya ile Uçak Krizi Atlatıldı, Meyve Sebze Rahatladı

Rusya ile Uçak Krizi Atlatıldı, Meyve Sebze Rahatladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo nedeniyle Rusya kapılarından dönen meyve ve sebzeye kapılar açılıyor. Yeni durumdan hem Türk üretici, hem Rus tüketici memnun.

Geçen yıl Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak krizi nedeniyle iki ülkenin arası gerilmişti. Bu sebepten Rusya Türkiye’den ithal ettiği ürünlere sınırlama getirmiş, Türkiye ile ticari ilişkilerini durdurmuştu. Aradan geçen zamanda iki ülke arasındaki buzlar eridi ve ticari anlaşmalar, alış verişler yeniden gündeme geldi.

Rus Tüketici de Sıkıntıdaydı!

Türkiye’den meyve sebze ithalatı yapan Rusya, Türkiye’ye uyguladığı ambargoyu kısım kısım kaldırmaya başladı. Türkiye’nin Rusya’ya meyve ve sebze ihracatı yeniden başladı. Rusya’da ambargonun kalktığı ürünlerin fiyatlarında yüzde 40’a varan düşüşler gerçekleşti. Bu durum tüketicinin yüzünü güldürdü. Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz yaptığı açıklamada; hem Rus tüketicilerin hem de market ve pazarlardaki satıcının durumdan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kemal Kaçmaz ambargonun kalkmasıyla lojistik maliyetlerin de düştüğünü; ayrıca Rusya’nın ambargosunu kaldırdığı ürünlerden olan portakal, mandalina ve greyfurt fiyatlarının tüketiciyi memnun edecek derecede düştüğünü dile getirdi. Rusya’dan bir heyetin Türkiye’de bulunduğu, üretim ve laboratuvarlarda inceleme yaptığı belirtiliyor. Aynı şekilde Türkiye’den bir heyetin ise Rusya’da bulunduğu ve kırmızı et ithalatı ile ilgili araştırmalar yaptığı belirtiliyor.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmelerin olumlu gittiğini belirterek, çok yakın zamanda domatese olan ambargonun da kalkacağını düşündüklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.