Ana SayfaEkonomiOyun Konsollarında Rekabeti İhlal Gerekçesi İle Teknosa’ya Tam 18 Milyon Lira Ceza...

Oyun Konsollarında Rekabeti İhlal Gerekçesi İle Teknosa’ya Tam 18 Milyon Lira Ceza Kesildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rekabet kurulu 2015 yılı başında teknoloji şirketlerini incelemeye almıştı. Söz konusu soruşturma; oyun konsollarında çeşitli teknoloji perakendecilerinin fiyat anlaşması yaparak rekabeti ihlal ettiği iddiası üzerine yapılmakta idi.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Rekabet Kurulu’nca bu şirketlerden savunma talep edilmişti. Bir çok dev teknoloji perakendecisi şirketi yakından ilgilendiren olayı http://www.bankaciyim.net/haber/5752/oyunda-haksiz-rekabete-kuruldan-mudahale.html haberimizde bulabilirsiniz.

Savunma yapan şirketlere Rekabet Kurulu tarafından ceza kesilmeye başlandığı kamuoyuna yapılan açıklamalar ile netleşmeye başladı.

Rekabet Kurulu Teknosa’ya 18 Milyon Lira Ceza Kesti!

Bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Teknosa tarafından şu açıklama yapıldı: “13.03.2015 tarihli özel durum açıklamamızda; Rekabet Kurulu tarafından Şirketimizin de aralarında bulunduğu Bilgisayar ve Konsol Oyunları ile Tüketici Elektroniği Pazarı’nda faaliyet gösteren çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından şirketimize; İdare Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, toplamda 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından açıklanmıştır. Söz konusu para cezası ile ilgili olarak bütün yasal haklarımız kullanılacak olup, konu ile ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.”

Şirketten KAP’a yapılan bu bildirimden de anlaşılacağı üzere Teknosa işin peşini bırakmayarak kararı mahkemeye taşıyacak. Mahkeme sonucunda nasıl bir karar çıkacağı ise merak konusu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.