Ana SayfaEkonomiYeni Organize Sanayi Bölgeleri İle 50 Bin Kişiye İş İmkânı

Yeni Organize Sanayi Bölgeleri İle 50 Bin Kişiye İş İmkânı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın 2017 yılının bütçe sunumunda konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, organize sanayi bölgelerinde bu yılın sonuna kadar 19 bin gelecek yıl ise 31 bin olmak üzere toplamda 50 bin kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı konuşmada günümüzde 300’e yakın organize sanayi bölgesi (OSB) bulunduğunu ve bu OSB’lerde 1,6 milyonu aşkın insanın istihdam edildiğini bildirdi.

2017’de 31 Bin Kişiye Yeni İş İmkânı

2016 yılı sonuna kadar 8 organize sanayi bölgesinin ve 4 sanayi sitesinin tamamlanarak 20 bine yakın kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi. 2017 yılı içinse 9 organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesinin tamamlanarak 30 bini aşkın kişiye iş imkanı doğacağının müjdesini verdi. Bakan Özlü konuşmasında yerli marka otomobile de yer verdi.

Yerli imkanlarla araba üretmenin zor bir mesele olmadığını belirten Özlü, asıl yapmak istediklerinin bir marka yaratmak olduğunu belirtti. Faruk Özlü yerli marka elektrikli otomobil üretmek istediklerini söyledi. Küresel piyasadaki birçok firmanın tasarımı ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen modelleri ürettiklerini söyleyen Faruk Özlü; yerli otomobil üretmenin zor olmadığını, mühim olanın zor olanı üretmek olduğunu belirtti. “Sadece Türkiye’de değil dünyada tutacak bir otomobil markası oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. Bakan Faruk Özlü yerli marka otomobil projesi ile ilgili iş modelinin oluşturulması ve gerekli teknik ve idari detayların gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Faruk Özlü’nün değindiği bir diğer konu ise fabrikaların dönüşüm ve gelişimi. Bakan Özlü “Fabrikaların akıllı üretim sistemleriyle donatılmasını, üretimin bu yeni teknolojilere uygun bir dönüşümden geçmesini hedefliyoruz.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.