Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Yatırım Miktarı Yeterli Değil!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Yatırım Miktarı Yeterli Değil!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un düzenlediği “Türkiye Ekonomisi ve Güncel Gelişmeler” konulu toplantıda ekonomik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Şimşek küresel krizin ardından ekonomide bol ve ucuz para olduğunu dile getirerek “inanılmaz bir parasal gelişme var.” dedi.

Şimşek OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkelerinin milli gelirlerinin yüzde 116’sı kadar borçlu olduğunu belirterek, bu borcun dünya ekonomisinin yüzde 225’i kadar olduğuna dikkat çekti. Bu borcun ödenebilmesi için satış ve büyümenin olması gerektiğini bildirdi.

Küresel Ekonominin Geleceği Sıkıntılı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek konuşmasında küresel ekonomide yatırımların yetersiz olduğuna da değindi. Dünya ölçeğinde faizlerin düşük olmasına rağmen yatırımların yetersiz olduğunu dile getiren Şimşek yatırımları artırmanın yolunun ekonomik reformlar olduğuna dikkat çekti. Lakin güncel ekonomik durumun korumacılığı da beraberinde barındırdığı ve bunun da reforma izin vermediğini belirtti. Türkiye ekonomisinin de bu resimden ayrı düşülmemesi gerektiğini söyleyen Şimşek, Türkiye’nin küresel olayların merkezinde bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin en çok göç alan ülkelerden biri olduğunu, terör sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını ayrıca jeopolitik sıkıntılarla uğraştığını dile getiren Şimşek, çevredeki bir çok devletin öz benliğini yitirdiğini vurguladı. Tüm bunlar göz önüne alındığında küresel ekonominin hızlanmasının mümkün görünmediğini, yavaşlamaya devam edeceğini belirten Mehmet Şimşek; bu dönemin küresel ekonomik yatırımların ivmesinin en düşük olduğu dönem olduğunu dile getirdi. Şimşek 2015 yılının en çok ekonomik reform yapılması gereken dönem olduğunu, lakin tüm dünyanın reform konusunda başarısızlık yaşadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.