Ana SayfaEkonomiİşsizlik Ağustos’ta da Artmaya Devam Etti!

İşsizlik Ağustos’ta da Artmaya Devam Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı işsizlik verilerini açıkladı. Ağustos ayı işsizlik oranı yüzde 11,3 olarak tespit edildi. 

Ülke genelinde 15 yaş üstü kişiler baz alındığında; bu yılın Ağustos ayında geçen yılın Ağustos ayına göre işsiz sayısı 435 bin kişi arttı. Toplam işsiz sayısı 3,5 milyon seviyesini geride bırakarak rekor kırdı.

İşsizlik Her Geçen Gün Daha da Artıyor!

Türkiye genelinde Ağustos ayında işsizler ordusuna yeni fertler dahil oldu. 1 aylık zaman dilimi içerisinde 500 bin kişiden fazla sayıda insanımız işini kaybetti. Daha vahim olan durum ise bu insanların büyük bir kısmının “genç” olması. İşsizlik genel olarak artış gösterirken; gençlerdeki işsizlik oranları, toplam işsizlik artış oranını da geride bırakacak seviyede yükseldi.

Türkiye genelinde işsizlik oranı ağustos ayında yüzde 1,2 oranında artış gösterdi. Bu artış neticesinde toplam işsizlik yüzde 11,3 seviyesine kadar yükselmiş oldu. 15- 24 yaş arası gençlerdeki işsizlik oranındaki artış ise daha vahim; yüzde 1,6. Söz konusu artış ile genç işsizlerin oranı yüzde 20 seviyesine dayandı. Bir aylık zaman diliminde 200 bin civarında genç işinden oldu.

Özellikle genç işsizlerin sayısının her geçen gün giderek artması, gelecek açısından tehlike çanlarının çaldığı anlamına geliyor. Zira işsizlik sebebi ile gençlerin geleceğe umutla bakmaları da her geçen gün azalmakta.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.