Ana SayfaEkonomiSkandallarla Sarsılan Samsung’dan 8 Milyar Dolarlık Alım!

Skandallarla Sarsılan Samsung’dan 8 Milyar Dolarlık Alım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Samsung’un başı bir süredir dertten kurtulmuyordu, şirket krizden çıkışı büyümede görüyor. Önce hatalı üretildiği belirlenen cep telefonu modelleri uçaklara alınmamaya başlanan Samsung, söz konusu modelleri geri çağırmıştı. Sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Samsung markalı 3 milyon çamaşır makinesi hatalı üretildiği gerekçesi ile geri çağrıldı.

Son olarak geçtiğimiz hafta Güney Kore’de Samsung’un ofisine polis rüşvet ve dolandırıcılık iddiası ile baskın düzenlemişti. Söz konusu iddiaya göre Samsung, Güney Kore Devlet Başkanı’nın yakın arkadaşına 3 milyon Euro civarında bir para yardımı yaparak Devlet Başkanı’nı etkisi altına almıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından Samsung cephesinden nihayet iyi bir haber geldi. Krizleri unutturmak isteyen ve bu kaos ortamından büyüyerek çıkabileceğini düşünen dev teknoloji firması Harman International’ı satın almaya karar verdi.

Hisse Başı Tam 112 Dolar Ödeyecek!

Samsung, Harman International’ı satın alma kararı verdi. Harman International’ın hisseleri için kağıt başına 112 dolar ödeme yapacak olan Samsung’un kasasından bu alım için toplamda 8 milyar dolara yakın para çıkacağı hesaplanıyor.

Samsung tarafından yapılan bu açıklama sonrasında Harman International’in 90 dolar seviyesinde işlem gören hisse senetleri yüzde 30 prim yaparak 115 dolar seviyesine kadar geldi.

Amerikan menşeli olan Harman International özellikle ses teknolojileri alanında ürünler üretmekteydi. Şirket, çalışmalarını bundan sonra Samsung’un bir iştirak kuruluşu olarak devam ettirecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.