Ana SayfaEkonomiTÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes: Ekonomide Önümüzü Göremiyoruz!

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes: Ekonomide Önümüzü Göremiyoruz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş dünyasının başkanından çok çarpıcı açıklamalar geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ülkemiz ekonomisinin geleceğinin öngörülebilirliğinin giderek azaldığını ve bu durumun yatırımları doğrudan etkilediğini söyledi.

TÜSİAD Başkanı Symes, son dönemde yaşanan iç ve dış gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde giderek çok daha büyük etki yarattığını kaydetti. Türkiye’nin güven ve güvenlikte olağanüstü sıkıntılar yaşadığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, bu durumun doğrudan ekonomiyi etkilediğini vurguladı.

Ekonomik Büyüme Yavaşladı!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ekonomik büyümenin büyük ölçekte yavaşladığını, işsizlik oranlarının sürdürülemez düzeye çıktığını belirtti. Ekonomik durumun bozulmasında en önemli etkenlerin güven ve güvenlik sıkıntısı olduğunun altını çizen iş dünyasının patronu; sınır ötemizde Suriye ve Irak operasyonlarının doğrudan ülkemizi etkilediğini kaydetti.

Döviz kurlarının kontrol edilemez seviyede artış gösterdiği son dönemde, bunun uzun vadeli etkilerinin enflasyon ve faiz oranlarının artması olarak döneceğine dikkat çeken Symes, böyle bir ortamda kimsenin yatırım yapmaya istekli olmayacağını belirtti.

Avrupa Birliği İle Gelinen Nokta Bizi Endişelendiriyor!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes son dönemde Avrupa Birliği ile gerilen ilişkilerin ekonomik açıdan son derece önemli olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği ile kopma noktasına gelen ilişkilerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Symes, bu durumun sağlıklı olmadığını ve acilen normalleşme ortamına geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Symes “güvenin” en önemli konu olduğunu ve güven olmadan hiçbir şeyin olmayacağını söyledi. Güven ve güvenli açısından bu kadar sancılı bir ülkeye yatırım çekmenin çok zor olduğunu belirten Symes; bir çok terör örgütü ile aynı anda mücadele etmenin de ayrı bir maliyeti olduğunu ve bu terör örgütlerinin bütün sektörleri etkilediğini söyledi. İş dünyasının patronu; başta turizm olmak üzere ekonominin genelinin terörden olumsuz yönde etkilenmekte olduğunu vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.