Ana SayfaSigortaBoğazın Yeni İncisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü Artık Sigortalı!

Boğazın Yeni İncisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü Artık Sigortalı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapımı büyük tartışmalara neden olan, çevreci örgütlerin orman kıyımı sebebiyle engellemeye çalıştığı ve uzun süre protesto gösterilerine hedef olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü artık sigortalı.

Değeri minimum 3 milyar dolar olarak hesaplanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü; dünyaca ünlü sigorta şirketleri JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından yangın ve terör eylemlerine karşı sigortalandı.

Tüm Sigorta Sektörünü Tek Başına Yüzde 10 Büyüttü!

JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından yapılan açıklamada; köprüyü sigortalamak adına fon arayışına girişildiğinde, tahmin edilenin iki katı düzeyinde fon bulunduğu belirtildi. Köprünün özellikleri ve vizyon projesi olması hasebiyle hemen herkesin bu projenin içinde yer almak istediği belirtildi. Söz konusu sigorta sözleşmesinin bir yıl olarak düzenlendiği ve sözleşmenin her yıl yenileneceği belirtildi. Değeri 3 milyar doların üzerinde hesaplanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün sigorta bedeli ise açıklanmadı.

Boğazdaki köprülerden tek sigortalı köprü olarak ön plana çıkan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, genişliği ve üzerinden raylı sistem geçmesi ile de ülkemiz adına ilk konumunda. Böyle devasa bir yatırımın sigortalanması yatırım için harcanan meblağı garanti altına alması ile birlikte, sigortacılık sektörüne de önemli bir katkı sağladı. Zira ülkemiz sigortacılık sektörünün takribi büyüklüğü 33 milyar dolar seviyesinde hesaplanıyor. 3 miyar doları aşan değeri ile sektöre dahil olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, sigortacılık sektörünün yüzde 10 büyümesini tek başına sağlamış durumda.

Jeopolitik olarak sıkıntılı bir coğrafyada bulunan ülkemizin böylesi büyüklükteki yatırımlarının sigortalanması fikri vatandaşın yüreğine su serperken; söz konusu projelere kredi ve finansman desteği sağlayan bankaların ve bankacılık sektörünün de içini rahatlatıyor. Zira bahse konu yatırımların inşasında bankacılık sektörü sağladığı likidite ile önemli bir paya sahip durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.