Ana SayfaEkonomiBaşbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesinde Büyük Teşvikleri Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesinde Büyük Teşvikleri Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Bilişim Zirvesi 2016” etkinliğine katılan Başbakan Yıldırım Bilişim Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Bilişimde yeni modele geçileceğini söylerken hacker saldırıları konusunda da çalışmaların sadece saldırı önlemek amaçlı olmayacağını, caydırıcı kararların da çıkacağını söyledi.

İşte Binali Yıldırım’ın konuşmasında değindiği bazı konular;

Bilişim sektörüyle ilgili son yıllarda yasal düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bugünkü vergi sistemimiz iletişim sektörümüzün gelişmesine yardımcı olan bir yapıda değil. Çok basit anlaşılabilir sektörün hızını yavaşlatan değil, büyümesini sağlayan, vergi geliri sağlayacak yeni bir modelini hayata geçireceğiz. Bunu yaparken de en son yenilikleri en son teknolojileri takip ederek inovatif bir yaklaşımla bunları düzenleyeceğiz.

Dünyada internet kullanımı artık çok çok hızlı. Saniyeler içinde birden çok sitede aynı anda gezebiliyorsunuz. Bu tamamen internetin hızıyla alakalı. Ülkemiz ise internet kullanımında son yıllarda büyüme kaydetti. Geçmiş çağda en büyük güç paraydı. Şimdiyse bilgi. Bilgiye sahipseniz güçlüsünüz. Gelecekte ülkemizi daha yukarı seviyelerde görmek istiyorsak sadece ekonomik açıdan zenginlikle bunu sağlayamayız. Bilgi seviyesi olarak da 7’den 70’e gelişmemiz, öğrenmemiz lazım..

Sayıları git gide artan veri merkezleri ülkemiz için çok önemlidir. Bugün kararname ile çağrı merkezleri ile birlikte veri merkezlerinin kurulmasına çok büyük destek sağladık. Eleman tahsisinden, bina tahsisine, vergi kolaylığına işletme kredisine, enerji desteğine kadar her türlü desteği sağladık. Şimdi bizim bu desteklerimizin boşa çıkmaması adına veri merkezleri kurulmalı başarılı bir şekilde işletilmelidir. İşte o zaman bilginin her yana ulaşması kolaylaşacak ve bilgi her yerde olacak isteyen istediği zaman açıp öğrenebilecek. Veri merkezlerinin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Umarım genci yaşlısı tüm insanımız bilgilenir çünkü çağımızın en önemli gücü bilgi sahibi olmaktır.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.