Ana SayfaEkonomiHaftalık 45 Saatin Üzerinde Çalışan Mesaisini İstesin!

Haftalık 45 Saatin Üzerinde Çalışan Mesaisini İstesin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma hayatının zorlukları her geçen gün artıyor. Ücret düşüklüğünden sosyal sigortanın tam yatırılmamasına, emek hırsızlığından güvensiz iş koşullarına kadar bir çok sıkıntı mevcut. Çalışanların yasal haklarını bilerek buna göre davranmaları önemli. Haftalık toplamda 45 saati aşan çalışma sürelerinde çalışanların ekstra mesai ücreti alması yasal zorunluluk.

Haftada 45 saatten fazla çalışan bir işçi, 45 saati aşan bütün çalışma süreleri için normal ücretinin yüzde 50 fazlası ücret alma hakkına sahip. Bununla birlikte günde her bir işçinin 11 saatin üzerinde çalışması ise yasak.

1 Dakika Fazla Mesai Yarım Saat Kabul Edilir!

Ülkemizde çalışan hakları mesai ücretlerinde de maalesef tam anlamıyla gözetilmiyor. Oysa yasaya göre; fazla mesai yapan çalışanın 1 dakikalık çalışması bile yarım saat sayılmak durumunda. Zira; yarım saate kadar olan bütün çalışma süreleri 30 dakika olarak kabul edilmek mecburiyetinde. Yarım saati aşan çalışma sürelerinde ise fazla mesainin 1 saat olarak kabul edilmesi mecburi. Yani fazla mesai sistemi yarım saatlik periyotlar halinde işliyor. Yarım saatlik dilimin herhangi bir kısmı kadar fazla çalışan kişi; o yarım saatin tamamını “fazla çalışmış” olarak sayılıyor. 2 saat 10 dakika fazla mesai yapmış bir çalışanın mesai ücreti 2 saat 30 dakika üzerinden ödenmek mecburiyetindedir. Tabii ki bu durum yasal zorunluluk, ancak uygulamada durumun böyle olmadığı aşikar.

İşçiye fazla mesai yaptırmak içi onayını almak yasal zorunluluk. Her fazla mesaiden önce yazılı izin almanın zorluğu göz önünde bulundurulduğunda, yılda bir kez işçiden yazılı izin almak yeterli kabul edilmektedir. Yasaya göre, işçiler bir günde en fazla 11 saat çalıştırılabilmektedir. Bu süreden fazlası işçi hakları ihlali olarak kabul edilmekte ve ücreti karşılığında dahi zaman aşımı yapılamamaktadır. Fazla çalışma süresi yıl bazında ise 270 saati aşamamaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.