Ana SayfaEkonomiBakan Zeybekci’den Enflasyon Açıklaması

Bakan Zeybekci’den Enflasyon Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Paris Büyükelçiliği’nde temaslarından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybekci kendisine yöneltilen kuru ne zaman düşeceğine ilişkin soruya, kur düşmesinin ABD seçimlerinin ardından yeni ekonomik sürece girilmesi ve yeni ekonomik politikaların tüm dünya tarafından algılanmasının ardından gerçekleşeceği yönünde yanıt verdi.

Zeybekci, kendisinin kura müdahale edilmesinin en başından beri destekçisi olduğunu vurgulayarak kurun ne olacağını da piyasanın kendisinin belirleyeceğini ifade etti.

Türkiye için bir krizin konuşulmasının dahi, Türkiye’ye haksızlık olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dış borçlar, dış borçların kısa vadeli bölümü, özel sektöre ait borçlar, özel şirket borçları, bankalara düşen borçlar gibi maddelere bakıldığı zaman hiçbir riskin görülmediğinin altını çizdi.

Öte yandan, Türkiye için kamu maliyesi, kamu dış borç yapısı, kamu borç yapısı, kamu borçlarının milli gelire oranı, cari açık ve bütçe açığı konularına bakıldığı zaman hepsinin sürdürülebilir seviyelerde bulunduklarını da belirtti.

Dış Ekonomik İlişkilerde Atılan Adımlar

Dış ilişkiler konusunda önemli adımların atıldığını da ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Rusya ile de serbest ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmeler yapıldığını dile getirdi.

Türkiye’nin 2016 yılı boyunca İran’a ihracat oranlarını %30 oranında artırdığına dikkat çeken Bakan Zeybekci, 2017 yılı içerisinde bu oranı daha da artırmak istediklerini söyledi. Bu amaç doğrultusunda tercihli ticaret listesinde yer alan 265 ürün sayısını 400’e çıkarmak için gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını da vurguladı.

Orta Vadeli Program içerisinde Türkiye’deki yıl sonu büyüme hedeflerini 3.2 olarak açıkladıklarını söyleyen Zeybekci, büyümenin bu seviyelerde olacağına inandıklarını ve enflasyonun da beklenen seviyelerde hatta biraz daha iyi seviyelerde olabileceğini ifade etti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.