Ana SayfaEkonomiCHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: TL’nin Değer Kaybı Engellenebilirdi, Kriz Kapıda!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: TL’nin Değer Kaybı Engellenebilirdi, Kriz Kapıda!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Daha önce yaptığı “ Doların 3,80- 4 lira olması şaşırtmaz” çıkışıyla dikkat çeken ekonomist künyeli Böke, artış trendindeki doların gidişatını doğru okumuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, ülkemizin ekonomik durumu hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırımı kararının normal şartlarda kurun ateşini düşürmesi gerektiğini belirten Selin Sayek Böke; ekonominin ne kadar kötü durumda olduğu kurun bu karadan bile etkilenmemesinden anlaşılabileceğini ifade etti.

Siyasi Ortam Krizi Tetikliyor!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminin bütün dünyayı negatif etkilemesinin kabul edilebilir bir durum olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı; bütün dünya ülkelerinin para birimlerinin değer kaybettiğinin doğru olduğunu ancak ülkemizin söz konusu dönemde negatif ayrıştığını vurguladı. Son dönemde özellikle Rus Rublesi’nin de aşırı değer kaybettiğini vurgulayan Böke; ona rağmen Türk Lirası’nın Rus Rublesi ile karşılaştırıldığında 3 kat daha fazla değer kaybettiğinin görülebileceğini söyledi.

Ekonomik göstergelerin doğrudan siyasal ortamla bağlantılı olduğunun altını çizen Selin Sayek Böke; OHAL’in bir an evvel kaldırılması gerektiğini ifade etti. Başkanlık söylemlerinin bırakılması gerektiğini savunan Böke, Avrupa Birliği ile de gelinen noktanın sağlıksız olduğunu  belirtti.

İhracatımızın kahir ekseriyetini Avrupa Birliği ülkelerine yaptığımızı söyleyen Böke; Avrupa ile entegrasyonun hızlandırılması gerekirken iplerin kopma noktasına getirildiğini vurguladı. Bunu yapmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten Selin Sayek Böke; “Hükümetin söz konusu politikalarına devam etmesi durumunda, ekonomiyi ne Merkez Bankası’nın alacağı kararlar, ne de bizim gibi ekonomistlerin hazırlayacağı acı reçeteler kurtarabilir” dedi. Bu sürecin devam etmesi durumunda krizin kapıda olduğunu savunan Selin Sayek Böke, hükümeti gittiği yoldan geri dönmeye davet etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.