Ana SayfaEkonomiDiyanet İşleri Başkanlığı’ndan Taksitli Umre Fırsatı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Taksitli Umre Fırsatı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde yaklaşık 1 milyon insan hacca gitmek için sıra bekliyor. Ancak Suudi Arabistan tarafından ülkelere uygulanan kota nedeniyle her yıl ülkemizden ancak 70 bin civarında insan hacca gitme olanağına kavuşuyor. Hacca gitmek için yıllarca sıra bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara olan özlemlerini “umre” yaparak gidermek istiyorlar.

Hac kuralarının bu sene kendilerine çıkabileceğini düşünen ve hayal eden vatandaşlarımız, ellerindeki maddi varlıklarını umre için harcamak istemiyorlar. Zira hac kurasının kendilerine çıkması durumunda maddi olarak zorlanmak istemiyorlar. Hem hac farizası için kenara ayırdığı parasını harcamak istemeyen, hem de birilerinden borç almadan umre ziyareti gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müjde niteliğinde bir haber geldi. Katılım Bankaları ile görüşen Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların herhangi bir faiz yahut kâr payı ödemeden taksitli şekilde umreye gidebilmeleri için protokoller imzalamaya başladı.

İlk Protokol Albaraka Türk Katılım Bankası İle İmzalandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı bu kapsamda katılım bankaları ile masaya otururken; ilk anlaşılan banka Albaraka Türk Katılım Bankası oldu. 2017 yılında umre yapmak isteyen vatandaşlar, Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan edindikleri finansman için 4 veya 6 aylık taksit seçeneklerini tercih edebilecekler ve herhangi bir fark ödemesi de yapmayacaklar.

Daha evvel özel firmalar tarafından uygulanan bu durum, artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da devreye konuldu. Hali hazırda Albaraka Türk Katılım Bankası ile anlaşan Diyanet İşleri Başkanlığı, diğer katılım bankaları ile de görüşmelerini devam ettiriyor.

Söz konusu imkandan yararlanmak isteyen vatandaşlar, herhangi bir Albaraka Türk Katılım Bankası şubesine; nüfus cüzdanı ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen umre programlarının dönemini, fiyatını ve konaklama tipini gösteren “Tur Güvenlik Kodu”, gelir belgesini, serbest meslek sahibi kişiler için ise vergi levhası, onaylı bilanço ve gelir tablosunu gösteren belgeler ile başvurabilecek ve gerekli finansmanı alabilecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.