Ana SayfaEkonomiÇiftçilere Devlet Destekleri Yarın Yatıyor!

Çiftçilere Devlet Destekleri Yarın Yatıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak; yarından itibaren üreticilere toplam 599,8 milyon Türk Lirası tutarında ödeme yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

Bakan Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamada 2016 yılı destekleme ödemeleri kapsamında yapılacak ödemelerin hangi kıstaslar için ne meblağda yapılacağı kalem – kalem bildirildi.

En Büyük Pay Genç Çiftçi Proje Desteği İçin!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Ödemeler kapsamında genç çiftçi proje desteği için 100 milyon Türk Lirası, IPARD için 90 milyon Türk Lirası, kırsal kalkınma desteği için 65 milyon Türk Lirası, tarım sigortası desteği için 50 milyon Türk Lirası, hayvan gen kaynakları desteği için 40 milyon Türk Lirası, iyi tarım desteği için 27 milyon Türk Lirası, süt tozu desteği için 26 milyon Türk Lirası, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği için 17 milyon Türk Lirası, sertifikalı tohum kullanım ve üretim desteği için 10 milyon Türk Lirası, biyolojik mücadele desteği için 5 milyon Türk Lirası, lisanslı depolarda ürün depolama kiralama için 1,3 milyon Türk Lirası, süt desteği için 160 milyon Türk Lirası ve Ar-Ge desteği için 8,5 milyon Türk Lirası olmak üzere toplam 599,8 milyon Türk Lirası tutarında hibe desteği, yarın 18.00’den sonra üreticilerimizin hesaplarına yatırılacak” dendi.

2016 yılı içerisinde toplamda çiftçilere 12 milyar Türk Lirası’na yakın meblağda destek ödemesi yapılacağı bildirilen açıklamada, söz konusu ödeme sonrasında çiftçi destekleme ödemelerinin büyük çoğunluğunun tamamlanacağı belirtildi. Kalan destekleme meblağının ise 20 Aralık sonrasında çiftçi hesaplarına aktarılmaya başlanacağı vurgulandı. 20 Aralık’tan sonra çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerinin toplam meblağı ise 750 milyon Türk Lirası’nı bulacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.