Ana SayfaBankacılıkKredi Kullanımı Halinde Tahsil Edilen Vergiler Nelerdir?

Kredi Kullanımı Halinde Tahsil Edilen Vergiler Nelerdir?

Kredi Kullanımı Halinde Tahsil Edilen Vergiler Nelerdir? Kredi Kullananların Ödediği Vergiler! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kullananların Ödediği Vergiler!

Maliye Bakanlığı kredi kullanan vatandaşlarından çeşitli vergiler almaktadır. Bu vergileri banka aracılığıyla ve kredi çekmek isteyenin vergi dairesine yatırmasıyla tahsil etmektedir. Kredi kullananlardan tahsil edilen vergiler BSMV ve KKDF’ dir. Kredi üzerinden alınan vergiler kredinize ek maliyetler eklerken efektif faiz oranını ya da yaygın olarak kullanılan ismi ile yıllık toplam maliyet oranını etkilemektedir.

Kredi kullanılması durumda tahsil edilen vergilerden BSMV banka ve sigorta işlemlerinden dolayı alınan bir vergidir. BSMV açılımı Banka Sigorta Muameleleri Vergisidir. Banka Sigortası Muameleleri Vergisi oranı %5’dir. Kredinin faiz oranının %5 alınarak BSMV oluşturulmaktadır. Banka Ve Sigorta İşlemleri Vergisi bizzat müşteriden tahsil edilmektedir. BSMV vergisi bireysel iş yeri kredisi, bireysel ihtiyaç kredisi, bireysel araç kredisi, ticari araç kredisi kullanılması halinde tahsil edilirken bireysel konut kredisi BSMV tahsilinden muaf tutulmuştur.

Kredi kullanımı durumunda tahsil edilen diğer vergi ise KKDF’dir. KKDF, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun kısaltılışıdır. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kredinin anapara ve faiz kur farkı üzerinden hesaplanmaktadır ve oranı 2010 yılından itibaren %15’dir. KKDF bankalar aracılığıyla tahsil edilmektedir.

Kredi kullanımı durumunda kredi maliyetini faiz oranı kadar tahsil edilen vergilerinde önemli olduğunu yukarıda vurgulamıştık. KKDF ve BSMV’nin aylık ödeme tutarına oranına etkisini bir örnekle anlatalım. Kredinin faiz oranının 1,10 olduğu varsayımında %5 oranında BSMV ve %15 oranında vergi tahsil edilmesi durumunda kredinin toplam maliyet oranı %1,31 olmaktadır. Kredinin aylık toplam taksit oranı %1,31 oranından hesaplanacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.