Ana SayfaEkonomiTurizmde Alarm Zilleri Çalmaya Devam Ediyor!

Turizmde Alarm Zilleri Çalmaya Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz turizm sektöründe alarm zilleri her geçen gün daha güçlü olarak çalmaya devam ediyor. Ülkemizin Ekim 2016 otel doluluk oranları; 2015 yılının aynı dönemine oranla yüzde 14 düşüş göstererek yüzde 52,2 düzeyine geriledi.

Uzun zamandır bölge ülkelerimizde yaşanan iç karışıklıklar ve iç savaş ortamı çeşitli terör örgütlerinin de etkinliğini artırmasına neden oldu. Gerek komşu ülkelerimizde yaşanan iç savaşlar, gerek terör örgütlerinin etkisi ile son 5 yıldır turizm sektörü sürekli daralıyor. Bu duruma bir de son 2 senedir ülkemizde yaşanan karışıklıklar adeta tuz biber oldu.

Geçtiğimiz yıl Rusya ile aramızda gerçekleşen uçak krizi, ardından bu sene yaşanan 15 Temmuz kanlı darbe girişimi nedeniyle, ülkemizi tercih eden yabancı turist sayısı iyice düştü ve her geçen gün de düşmeye devam ediyor.

Turizm Sektörü Avrupa’nın Zirvesinden Adeta Çakıldı!

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) açıkladığı, “Ekim 2016 Ülke Performans Raporu’na” göre, Türkiye’nin Ekim 2016 otel doluluk oranları; 2015 yılının aynı dönemine oranla yüzde 14 düşüş göstererek yüzde 52,2 düzeyine geriledi. Söz konusu oran bu seneye gelene kadar hemen her sene azalarak devam etti. Ekim 2015’te yüzde 60,7 seviyesinde olan otel doluluk oranları, Ekim 2014’te ise yüzde 63,8 seviyesindeydi. Aşağı yönlü grafiğin acil eylem planı oluşturulmadığı takdirde hızla devam edeceği ön görülüyor.

Ülkemiz geçtiğimiz Ekim ayındaki yüzde 52,2 doluluk oranı ile Avrupa ülkeleri arasında en düşük doluluk oranına sahip ülke oldu. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde de Türkiye, geçen yıla göre dolulukta yüzde 20,8 düşüş yaşadı. Bu düşüş, Avrupa genelinde yaşanan “en büyük düşüş” oranı konumunda. Bu yılın ilk 10 ayını yüzde 50,4 doluluk oranı ile geçen ülkemiz, en düşük doluluk oranına sahip ülke oldu. Bu oran 2015’in ilk 10 ayında yüzde 63,7 seviyesindeydi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.