Ana SayfaKOBİMaliye Bakanı Naci Ağbal: “Enflasyon Giderek Azalacak”

Maliye Bakanı Naci Ağbal: “Enflasyon Giderek Azalacak”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal; 2017 yılı bütçesine ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sunumda; bugün Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) yapılan Kasım ayı enflasyonu açıklamasındaki rakamların kendisini memnun ettiğini ve enflasyondaki düşüşün devam edeceğini bildirdi.

Ekim ayında yapılan Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin ardından sadece Türkiye’de değil, bütün gelişmekte olan ülkelerde risklerin arttığını vurgulayan Maliye Bakanı Naci Ağbal; bu durumun getirdiği ekonomik külfetlerle mücadele edilen bir dönemde enflasyon rakamlarının beklenenden düşük çıkmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Gelecek Yıllar Daha İyi Olacak!

Özellikle geride bıraktığımız 2 ayda Türk Lirası’nda yaşanan aşırı değer kaybına rağmen enflasyon rakamlarının beklenenin altında geldiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki dönemde bu iyileşmenin devam edeceğini ifade etti.

2015 yılında yüzde 8,8 düzeyinde gerçekleşen enflasyonun, 2016 yılı sonu itibari ile yüzde 7,5 düzeyinde gerçekleşmesini beklediklerini ve bu beklentinin de gerçekleşeceği yönünde verilerin geldiğini belirten Bakan Ağbal; enflasyonu 2017 yılında yüzde 6,5 noktasına, 2018 yılında ise yüzde 5 seviyesine çekileceğini vurguladı. Çalışmalarını bu yönde devam ettirdiklerin altını çizen Maliye Bakanı Ağbal, 2008 krizinden beri 27 çeyrektir aralıksız büyüyen Türkiye’nin bunu yapacak gücü olduğuna dikkat çekti.

İçerisinden geçilen dönemin ekonomik olarak çalkantılı bir periyot olduğunu ve bu durumun sadece ülkemiz için değil, global çapta sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Bakan Ağbal; bu sürecin kısa bir süre daha devam ettikten sonra rayların yerine oturacağını vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçiminin doğurduğu belirsizlik ortamının gelecek aydan itibaren dağılacağını söyleyen Ağbal, küresel ekonominin tekrar hız kazanmasını beklediklerini ifade etti.

Ülkemizin sadece enflasyon oranlarında değil, aynı zamanda büyüme rakamlarında da gelecek yıl daha iyi bir konumda olacağını vurgulayan Maliye Bakanı Ağbal; bu sene yüzde 3 civarında gerçekleşecek büyüme rakamının seneye yüzde 4’ü geçeceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.