Ana SayfaEkonomiSosyal Güvencesi Olmayan Yaşlılara Devlet Maaş Bağlıyor

Sosyal Güvencesi Olmayan Yaşlılara Devlet Maaş Bağlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal güvencesi olmayan ve 65 yaşın üzerinde yaşlılara devlet maaş bağlıyor. Yeni düzenlemeye göre, maaşın bağlanabilmesi için yapılan başvuruda önceden ailedeki herkesin geliri hesaba katılırken artık yalnızca eşinin geliri hesaplanıyor.

Devlet, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı almayan, sigortalı olarak çalışmamış ve ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlara aylık bağlıyor. Yapılan yeni düzenlemelerle bu aylığı alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar esnetildi. Eski uygulamada maaş için başvuru yapıldığında ailedeki herkesin gelir düzeyi hesaba dahil ediliyordu, şimdi ise maaş için başvuran vatandaşın sadece eşinin gelir düzeyi hesaba katılarak, evdeki kişi başına düşen gelir seviyesi 392 TL’den azsa maaş başvurusu kabul edilecek.

Maaş alabilmek için uyulması gereken şartlardan bir diğeri ise 65 yaşını doldurmuş olmak. Bu yıl içerisinde 65 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar maaş için başvurabilir. Bununla birlikte maaş için başvuruda bulunan vatandaşın emekli aylığı, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir sosyal güvencesinin olmaması ve sigortalı bir işte çalışmaması gerekiyor. Ayrıca başvuruda bulunan kişinin herhangi bir yerden nafaka almaması şartı da aranıyor.

65 yaş üzeri vatandaşlara ödenecek maaşlar Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında üç aylık olarak ödenecek. Bir aylık maaş miktarı 217,48 TL olmakla birlikte, 3 aylık maaş 652,44 TL’ye tekabül ediyor. Maaş Ziraat Bankası veya PTT hesabına yatırılıyor. 65 yaş maaşı alan vatandaşlara aynı zamanda yeşil kart da veriliyor, böylece sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyor. İstatistik verilerine göre Türkiye’de 65 yaşını geçmiş yaklaşık 7 milyon insan bulunduğu ve bunların %50’sinin bakıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

65 yaş üzeri vatandaşların maaş bağlatabilmek için yaşadıkları ilçenin kaymakamlığına giderek “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı”na başvurmaları yeterli olacak. Başvuru için gereken evraklar şunlar:

  1.  65 yaş aylığı başvuru formu. Bu formlar ilçedeki defterdarlıktan veya mal müdürlüğünden temin edilebilir.
  2. İkametgah belgesi
  3. Vukuatlı nüfus belgesi
  4. 3 tane vesikalık resim

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.