Ana SayfaGündemYeni Kimlik Kartları Kaç Para Olacak?

Yeni Kimlik Kartları Kaç Para Olacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yeni kimlik kartlarının dağıtımına 1 Ocak 2017’den itibaren başlanacak. Yeni kimlik kartlarını almak için yapılacak olan başvuru bedeli 15 TL olacak.

Bir süredir pilot bölgelerde yürütülen yeni çipli kimlik kartı uygulaması yeni yıldan itibaren ülke genelinde uygulanmaya başlanacak. Bu uygulamayla vatandaşlar eski nüfus cüzdanlarını değiştirerek yeni çipli kimlik kartlarını kullanmaya başlayacaklar.

Yeni kimlik kartları için başvurular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi yoluyla veya Alo 199 hattını arayarak yapılabilecek.

Yeni kimlik kartları için başvuru yaparken biyometrik vesikalık fotoğraf çektirilmesi gerekecek. Bunun dışında başvuru yapanlardan 15 TL’lik kart ücreti tahsil edilecek. Valiliğin yaptığı açıklamada kimlik kartı başvurularının 1 Ocak 2017’den itibaren yapılmaya başlanacağı ve  vatandaşların yurtiçinde yapacağı başvuruların Nüfus Genel Müdürlüğü web sitesinden veya Alo 199 Çağrı Merkezinden randevu almak suretiyle ya da randevu almadan direkt bulundukları ilin nüfus müdürlüklerine giderek gerçekleştirilebileceği belirtildi. Ayrıca yurtdışında yaşayan vatandaşlar bulundukları ülkenin konsolosluklarından yeni kimlikler için başvuru yapabilecek.

Yeni kimlik kartı başvurusunda bulunmak için yanınızda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü ehliyet belgesi gibi kimlik yerine kullanılabilen belgelerden biri ve 1 tane biyometrik vesikalık fotoğraf bulunması gerekiyor. Kimlik kartı başvurusunda bulunduktan sonra hazırlanan yeni kimlik kartını alabilmek için 15 TL kart ücretinin de ödenmesi gerekiyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.