Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Mücevher İhracatında Dev Artış!

Türkiye’nin Mücevher İhracatında Dev Artış!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz ekonomisi son birkaç aydır alarm vermeye devam ediyor. Dün TÜİK tarafından açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının negatif gelmesi de bunu doğrular nitelikte. Yine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün açıkladığı verilere göre cari açık gün geçtikçe büyüyor. Bununla birlikte ihracat kalemimizin arttığı sektörler de mevcut. Mücevherat sektörü de bu sektörlerden biri konumunda.

Ülkemiz mücevher ihracatında geçtiğimiz kasım ayında, 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 25 artış yaşandı. Ekim ayına göre de hatrı sayılır düzeyde ilerleme kaydeden sektör, ihracatta yüzde 11,8 genişleme yaşadı.

“Istanbul Jewelry” Fuarına İlgi Yoğun!

İhracatını sürekli artırmayı başaran ülkemiz mücevher sektörü, global durgunluktan minimum düzeyde etkileniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner; geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirilen ve küresel mücevher endüstrisinin en önemli organizasyonlarından biri konumuna yükselen “Istanbul Jewelry Show’a” gösterilen ilgiden ve katılımcı yoğunluğundan memnun olduklarını vurguladı.

Fuarla ilgili olarak tahmin ettikleri katılımcı sayısının çok ötesinde katılımcı sayısı ile karşılaştıklarını belirten Ayhan Güner; iki kez rezerve ettikleri oda sayısını artırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Fuara olan ilginin bu denli yoğun olmasının ülkemize olan güvenin bir göstergesi konumunda olduğunu belirten Güner, kasım ayı itibari ile ihracatın hem 2015 yılına göre hem de geçtiğimiz ekim ayına göre artmasının, fuara gelen ziyaretçilerin geçtiği yoğun siparişlerle de doğru orantılı olduğunun altını çizdi.

İstanbul Jewelry Show March için de talepleri şimdiden toplamaya başladıklarını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner; fuarda bin 500 nitelikli yabancı alıcıyı ağırlamayı amaçladıklarını vurguladı. Türkiye mücevher endüstrisinin kasım ayı ihracatının yüzde 61’inin 155,6 milyon dolar ile Yakın, Orta Doğu Asya Bölgesi’ne gerçekleştirildiğini belirten Güner, AB ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın ise yüzde 7,8’lik artışla 40 milyon dolara yaklaştığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.