Ana SayfaGündem2017’de Uygulanacak Zamlı Trafik Cezaları Belli Oldu: En Düşük Ceza Kaç Lira...

2017’de Uygulanacak Zamlı Trafik Cezaları Belli Oldu: En Düşük Ceza Kaç Lira Olacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

11 Kasım 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak trafik cezaları belli oldu.

En Düşük Ceza 75 Lira!

Taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücüler 2017 yılında en düşük cezaya muhatap olacak kesimde yer alıyor. Bu suçun cezası 75 lira olarak tayin edildi. Bu cezanın akabinde en düşük para cezasına 95 lira ile araçlarının muayene sürelerini geçiren sürücüler maruz kalacak.

Bir başka 95 liralık cezada emniyet kemeri için uygulanacak. Aracında emniyet kemeri bulundurmayan veya kullanmayanlara, ayrıca motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikleti kasksız ve gözlüksüz kullananlara da 95 lira ceza uygulanacak.

2017 yılından itibaren aracını tescil ettirmeden trafiğe çıkaranlara 206 lira para cezası uygulanacak. Bununla birlikte karayolunda geçici kullanacağı aracı için “geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakası” almayanlar veya aldıkları “geçici” plakaları tarihi bitmesine rağmen kullananlara da 206 lira para cezası kesilecek.

Ehliyetsize, Hız Sınırını Aşana ve Alkollüye Cezalar Katlandı!

1 Ocak’tan itibaren kırmızı ışıkta geçenlere 206 lira ceza uygulanacak. Yeni yıldan itibaren ehliyetsiz araç kullanmanın cezası can yakacak. 2017’de ehliyetsiz araç kullanmanın bedeli tam bin 763 lira.

Özel otomobillerde 0,50 promil, özel olmayan otomobillerde ise (piyasa taksisi gibi) 0,20 promil üzerinde alkollü olarak araç kullanan sürücülere ilk uygulamada 876 lira ceza kesilecek.  Ayını şahsın ikinci kez bahse konu durumda yakalanması halinde bin 98 lira, üçüncü ve üzerinde yakalanmalarında ise bin 763 lira para cezası tatbik edilecek.

Yeni yılda; araç seyir mahallindeki hız sınırlarını yüzde 30’dan fazla aşanlara 427 lira ceza uygulanacak. Ayrıca radarların yerini belirleyen ve sürücüyü uyaran cihazları araçlarında kullananlara ise 1.763 liradan 2.658 liraya kadar para cezası uygulanacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.